Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Verona ellen mutatkozik be Seedorf

Hétvégén a Serie A 20. fordulójával elkezdődik az olasz bajnokság második fele, a Juventus és a Roma könnyű meccsre számíthat, a debütáló Seedorf csapata viszont komolyan megszenvedhet Luca Toniék ellen.

A bajnokság két legnagyobb esélyesét mindjárt a szombati játéknapon megnézhetjük, az AS Roma és a Juventus is kötelező győzelem előtt áll hazai pályán. Előbb a Farkasok lépnek gyepre a Stadio Olimpicóban az utolsó előtti Livorno ellen. Mind a kupában, mind a bajnokságban legyőzték már genovai gárdát a rómaiak, ma este sem lehet problémájuk. A Livorno kispadján debütál Attilio Perotti, aki a Parma elleni vereség után kirúgott Davide Nicolát váltotta. A listavezető a 12. Sampdoriát fogadja, papírforma szerint nem okozhat gondot behúzni a Zebráknak sorozatbeli tizenkettedik győzelmüket.

Vasárnap délben az Udinesehez látogat a Lazio, amely múlt héten képtelen volt megverni a Bolognát. Ha holnap nyerni tudnának a hazaiak, a Sasok nagyon nehéz helyzetbe kerülnének, ami a folytatást illeti. Kora délután további hat meccset szurkolhatunk végig. Az Internek elvileg könnyedén nyernie kellene a botladozó Genoa ellen, de a kék-feketék sincsenek éppen remek formában. Nem úgy, mint a Napoli, amely a 18. helyen álló Bolognához látogat, Benítez csapata mindössze két ponttal van lemaradva a második helyezett Romától, és az utolsó négy találkozójukból hármat megnyertek. A hazaiaknál David Ballardininek kellene egyben tartania a keretet, de a csapat legjobbját, Alessandro Diamanti valószínűleg már csak néhány meccsen vetheti be.

Nem lesz könnyű debütálása Vincenzo Montellának, aki hét közben váltotta a kirúgott Luigi De Caniót a Catania kispadján, miután a csapat csúfos vereséget szenvedett az Olasz Kupában. A negyedik helyen álló Fiorentina látogat Szicíliára. A Violák a héten szerezték meg kölcsönbe Matrit az AC Milantól, hogy orvosolni próbáljákcsatárgondjaikat. A múlt héten szárnyaló Sassuolo és Berardi Torinóba látogat.

A forduló záró mérkőzésén, hazai közönség előtt mutatkozik be a Milan kispadján Clarence Seedorf. A holland trénernek gyakorlatilag nincs is edzői tapasztalata, első edzését csütörtökön tartotta játékosainak. Nehéz mérkőzésre számíthat a Rossoneri, ugyanis a Hellas Veronát fogadja, remeklő újonc jelenleg hatodik a tabellán. Ez alapján pedig Toniék esélyesebbek a győzelemre, mint Seedorfék – ráadásul a bajnokság első fordulójában 2-1-re verték a milánóiakat.

Serie A, 20. forduló:

Szombat

18:00     AS Roma – Livorno
20:45     Juventus – Sampdoria

Vasárnap

12:30     Udinese – Lazio
15:00     Atalanta – Cagliari
15:00     Catania – Fiorentina
15:00     Genoa – Inter
15:00     Bologna – Napoli
15:00     Chievo – Parma
15:00     Sassuolo – Torino
20:45     AC Milan – Hellas Verona

Piller Krisztián