Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cazorla volt az Arsenal nyerőembere, idegenben nyertek a „Szarkák” – katt a gólokért

A 23. fordulót rendezték a Premier League-ben. Az Arsenal a Fulhamat fogadta, és nehezen ugyan, de behúzta a kötelezőnek számító három pontot, eközben a West Ham a Newcastle ellen lépett pályára, itt viszont a „Szarkák” rabolták el a három pontot.

Arsenal – Fulham 2-0 (0-0)
g.: Cazorla (57., 62.)

Az első félidő nem hozott jó játékot, mindössze egy-egy nagyobb helyzetet láthattunk. Az első Özil nevéhez fűződik, de lövését blokkolták, majd Szczesnynek kellett nagyot védenie Sidwell löketénél. A második félidő eseménydúsabbra sikeredett, hála a feltámadó Arsenalnak. Az elején Gnabry kétszer is helyzetbe került, de előbb a kapus, majd az egyik védő blokkolta próbálkozását. De érkezett Cazorla és megszerezte a vezetést egy jobb oldali beadás után, majd ugyanő növelte az előnyt szintén egy oldalról betett labdából. A hajrához közeledve Podolski előtt adódott nagy lehetőség, a német azonban nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel. A végére még egy Fulham helyzet maradt, ám Bent a jobb kapufa mellé lőtt. Az Ágyúsok továbbra is az élen a táblázaton, és egyre közelebb a hőn áhított trófea, még akkor is, ha az üldözők egyre csak fokozzák a nyomást.

West Ham – Newcastle 1-3 (1-2)
g.: Williamson (45+2., öngól) ill.: Cabaye (16., 90+5.), Rémy (33.)

Újra a francia légió repítette a „Szarkákat”. A Newcastle ezúttal már bő fél óra alatt lerendezte a találkozót, bár a „Kalapácsosok” igyekeztek megtörni a „Szarkák” lendületét, ami nem járt sikerrel, így maradtak kiesőhelyen.

Gavalovits Sándor