Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hivatalos: a Wolfsburgban folytatja a pályafutását a Chelsea középpályása

Amire már napok óta lehetett számítani, szombatra hivatalossá vált: a londoni „kékek” belga válogatott futballistája, Kevin de Bruyne mostantól a VfL Wolfsburg játékosának vallhatja magát – a mostani egyezség alapján 2019 nyaráig.

Kevin de Bruyne (Forrás: sportbild.bild.de)

A 22 esztendős támadó középpályás mostanáig tizenkilenc válogatottságig jutott, s klubcsapatával ellentétben hazája nemzeti csapatának egyik kulcsemberének számít, s könnyen lehet, hogy a júniusban kezdődő labdarúgó-világbajnokságon is képviselheti hazáját. Annak érdekében, hogy ne kerüljön veszélybe a vb-részvétele, tovább kellett állnia a több játéklehetőség reményében – az idei szezonban ugyanis csupán kilencszer kapott bizalmat José Mourinho-tól, s ezeken az összecsapásokon összesen egy gólpasszig jutott.

Nem meglepő tehát, hogy azok után, hogy a Schalke 04 és a Werder Bremen is csábította a 15 millió euróra becsült labdarúgót, de Bruyne végül a „farkasok” hívó szavát fogadta el. „Klaus Allofs és Dieter Hecking egy kiváló csapatot épít a VfL-nél, ráadásul a fejlődési lehetőség is jelentős. Mindent megteszek annak érdekében, hogy továbbra is sikeresek legyünk, s visszakerüljünk a nemzetközi vérkeringésbe.” – ígérte Tőzsér Dániel korábbi (2008-2012 közötti) genki csapattársa. De Bruyne ráadásul a 2012-2013-as szezont kölcsönben a Werder Bremennél töltötte, így nem lesz ismeretlen számára a németországi közeg.

Szerző: Budai Levente