Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Laza római siker a nyitómeccsen – videóval

Elrontották a Farkasok Perotti debütálását: 3-0-ra nyert a Roma hazai pályán a Serie A 20. fordulójának nyitó találkozóján a Livorno ellen.

A hazaiak már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát a kieső helyen álló Livorno ellen, még úgy is, hogy a kulcsemberek közül többen is pihenőt kaptak. Kimaradt a kezdőből Totti, Maicon és Nainggolan, míg visszatérhetett eltiltásából De Rossi, Ljajic és Leandro Castan. A másik oldalon a frissen kinevezett Perotti meghúzott néhány meglepő változtatást a csapatban: kihagyta elődje két kedvencét, Andrea Lucit és Emersont.

Csak hat percet kellett várnia a Stadio Olimpico népének kedvenceik vezetőgóljára: Toroszidisz beadásába Gervinho ért bele, de sarkazása nem ment kapura, hanem Destro elé került, aki négy méterről szerzett gólt.

Több ígéretes helyzetet is kidolgoztak a rómaiak, de Benatia és Gervinho is hibázott a végén. Nem úgy Strootman, igaz, neki alig három méterről kellett a kapuba paskolnia a lasztit a fekvő védelem mellett. Teljes mértékben uralta az első félidőt az AS Roma, fölényüket pedig a második félidőben is fenntartották, ekkor azonban a másik oldalon is akadtak lehetőségek. Mbaye például könnyedén szépíthetett volna a tempóból visszavevő védők gyűrűjében.

A végére érkezett Nainggolan és Totti is, előbbi benne is volt a Farkasok harmadik góljában: Ljajicnak passzolt remekül, a szerbnek már „csak” a hálóba kellett továbbítania labdát. Ha a rómaiak jobban koncentrálnak, könnyedén komoly kiütés kerekedhetett volna a meccsből, de a három pont így is megvan, és ezzel ideiglenesen öt pontra közelítették meg a Juventust.

Roma-Livorno 3-0 (2-0)
Gsz.: Destro (6.), Strootman (36.), Ljajics (78.)

Piller Krisztián