Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Takarék lángon is nyert a City + eredmények

A több nagyágyú közül, a talán két legjobb formában lévő együttes, a listavezető Arsenal, és a második helyen álló Manchester City is egyszerre volt pályán, igaz nem ugyanabban a stadionban. Jelen cikk, a 2012-es bajnok „Kékek” meccse köré fonódik, és az ő szemszögükből közelíti meg a 22. forduló eddigi történéseit.

Premier League; 22. forduló
Sunderland – Southampton 2-2
Gólszerzők: Borini (32. perc), Johnson (71.), illetve Rodriguez (4.), Lovren (31.)
Kegyetlenül hajt az eredményei javítására a Sunderland. A „Fekete Macskák” elmúlt 10 tétmeccsükből mindössze egyet vesztettek el, és a bajnokság első felét jellemző kilátástalan helyzetük már a múlté: Gustavo Poyet tanítványai újabb értékes pontot szedtek össze, az idegenben nem túl félelmetes, de azért még így is masszív középcsapatnak számító Soton ellen.

Crystal Palace – Stoke City 1-0
Gólszerző: Puncheon (51. perc)
Legutóbb a hétvége lúzerének választottuk meg Jason Puncheont (nem, nem a neve miatt!), most pedig Ő lett Palace hőse. Bár a kőkemény angol focit játszó Stoke uralta a mezőnyjátékot, kiváltképp a második félidőben, a „Fazekasok” korábbi mestere, a Cityt korábban hosszú éveken irányító Tony Pullis ismerve a szeretett ellenfél gyengeségeit, győzelemre vezette jelenlegi saját csapatát.

Norwich City – Hull City 1-0
Gólszerző: Bennett (87. perc)
A Norwich megérdemelt győzelmet aratott, a mikulásforduló óta először ráadásul. A „Kanárik” elképesztő pressziót biztosítottak a 90 perc során a Hull kapujára, igaz McRegor kapus az infakrtus közel ellenére kevés védésre volt csak kényszerítve, lévén a hazaiak meglehetősen pontatlanul lődöztek. Egészen a 87. percig, amikor a meccs egyetlen találatával, Ryan Bennett góljával otthon tartották a három pontot, és főleg a becsületüket.

Manchester City – Cardiff City 4-2
Gólszerzők: Dzeko (14. perc), Navas (33.), Touré (76.), Agüero (79.), illetve Noone (29.), Campbell (90+3.)
Varázslatos formában szaladgál hétről-hétre a City-had. Manuel Pellegrini tanítványai már jóval több, mint két hónapja nem találtak legyőzőre. Döntetlenből is kevés van, és ha a manchesteri „Kékek” nyernek, akkor bizony nagyon nyernek. Agüeroék (aki ma duplázni tudott) gyakorta válik ellenállhatatlanná, mintha a csapat csak a saját tartalékjai elleni edzőmeccset játszana, olyan hatékony jön előre, és koncentrál minden idegszálával a támadásokra. Ennek lett áldozata nem sokkal ezelőtt, a Cardiff is, amely a viszonylag jó kezdés után egyre inkább érezheti a tarkóján, a Championship jéghideg, és ismerős lehelletét. Persze már látszódik némi vérfrissítés a walesi gárda produkcióján, de ahhoz, hogy Solskjaer mester munkája beérjen, még jó pár játéknap szükségeltetni fog. És még az sem garancia, hogy a norvég játékos-legenda sikeres lesz, első PL kihívásakor. A ManCity szárnyal, ám győzelme ellenére nem sokat tudott felmutatni örömként, lévén cak egy újabb forduló telik el úgy, hogy bizony az Arsenal áll a tabella csúcsán, lévén a londoniak hozták saját meccsüket, a halovány Fulham ellen.

Agüero a nap duplázó hőse
(www.facebook.com/mcfcofficial)

További eredmények:
Arsenal – Fulham 2-0
West Ham United – Newcastle United 1-3

Még ma játsszák:
Liverpool Aston Villa 18:30

Holnapi program:
Swansea City – Tottenham Hotspur 14:30
Chelsea – Manchester United 17:00

Hétfő:
West Bromwich Albion – Everton 21:00

A Premier League állása 14 forduló után:
1. Arsenal 51 pont, 2. ManCity 50 p., 3. Chelsea 46 p., 4. Liverpool 42 p., 5. Everton 41 p., 6. Spurs 40 p., 7. ManUtd 37 p.,… 18. WHU 18 p. (-10), 19. Sunderland 18 p. (-15), 20. Cardiff 18 p. (-20).

Balogh József