Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Neymar-transzfer: A Barca becsapta a közvéleményt, avagy 95 egyenlő 57 millióval!?

A katalán ‘El Mundo Deportivo’ sportnapilap azt állítja, hogy a Barcának nem 57 millió eurójába került Neymar nyári szerződtetése, hanem ennél sokkal, de sokkal többe: 95 millióba!

Neymar boldogan érkezett 2013 nyarán Barcelonába; na de vajon mekkora összeg cserélt gazdát az átigazolás során? (livemint.com )

A katalán vezető sportnapilap, az ‘El Mundo Deportivo’ szerint Neymar játékjogának megszerzéséért 95 millió eurót utalhatott át a Barcelona a Santosnak. A feltevés azért érdekes, hiszen a Barca hivatalosan 57 millió euróért jelentette be Neymar átigazolását.

Az említett sportnapilap 2011 és 2013 között napvilágot látott 7 hivatalos dokumentumhoz fért hozzá, és ezekből “számította ki” Neymar általuk sokkal inkább valósnak vélt árát.

Az újság szerint a Barca még ha a Santosnak valóban át is utalta azt a bizonyos 57 milliót, a katalánok bankszámláját számos egyéb kiadás terhelhette a transzferrel kapcsolatban. Hogy mást ne említsünk, 3 millió eurót kapott a brazil klasszis meg nem nevezett családtagja; Neymar-papa, aki fia játékjogának bizonyos százalékával is bírt, 2 millió euróval lett gazdagabb;továbbá 4 millió eurót kaptak bizonyos brazil marketingcégek; vagy például még Sao Paolo-i hátrányos helyzetű gyermekeket segítő alapítványok  is hozzájutottak 2,5 millió euróhoz. A lista itt még közel sem teljes…

Hogyha mindez igaz, akkor a Barcelona vezetősége igencsak félretájékoztatta a közvéleményt. A Neymar-sagaról már a múlt nyáron is tudtuk, hogy kissé komplikált, na de ennyire!?

Az FC Barcelona hivatalos reakciójára még várni kell az ügyben.

Nagy Ákos