Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aranylabda: Ribérynek még mindig fáj, hogy nem nyert

Már egy hét eltelt azóta, hogy kiosztották többek között a FIFA, és a France Football Aranylabdáját, de a hullámok, amelyek a kiosztás előtt sem voltak gyengék, továbbra is éltetik a kényes témát, Cristiano Ronaldo győzelmének jogosságáról.

www.focus.de

A sokáig nagy esélyesként számon tartott Franck Ribéry végül nem hogy nem nyerte meg, az általa oly’ kiérdemelt Aranylabdát, de még csak nem is a második, hanem csak a harmadik helyen végzett, a kusza szavazáson. A Bayern Münchennel tavaly szinte mindent megnyerő francia igazából nem is azt fájlalja, hogy Ronaldo győzedelmeskedett, hanem az a mód keseríti sokkal inkább, ahogy tőle elvették a lehetőséget, és a portugált juttatták előnyösebb helyzetbe, a szavazás határidejének két hetes kitolásával.

„Megnyertem mindent. Együtt a csapattal, és egyéniben is. Ronaldo nem nyert semmilyen címet 2013-ban. Nem vagyok szomorú, de még mindig fáj a szívemnek. Megérdemeltem volna ezt a díjat. Aztán a szavazást kitolták két héttel. Ez az, ami még soha nem történt meg. Ez nem foci, ez csak politika.” – háborog még egy héttel később is, a hoppon maradt Ribéry.

Sőt, a gall középpályás azt is nehezményezi, hogy a FIFA álomcsapatába „csak” három Bayern játékos került be, hat-hét helyett:
„Csak három Bayern játékos van benne. Ez őrültség. Müllet be kellett volna venni, akárcsak Alabat, Schweinsteigert, és Röbbent. Öt címet nyertünk, és történelmet csináltunk. A Dortmund játékosok is hiányoztak, mint Götze, és Lewandowski. Ez az egész nonszensz.” – állt ki társai mellett is, Ribéry.

Persze azért előjött a 30 esztendős játékos optimistább énje is:
„Nagyon boldog vagyok a Bayernnél, és alig várom, hogy a Világbajnokságon is játszhassak. Engem nem érdekel már az Aranylabda. További címeket akarok begyűjteni a Bayernnel, az fontosabb.”

Balogh József