Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzelemmel nyitott Seedorf, parádézott Matri, elázott az Inter – Serie A összegző

A Serie A listavezetője és legfőbb üldözője megszerezte szombaton a három pontot, a Napoli és az Inter nem tudott nyerni, míg a Fiorentina Rossiék nélkül is rugdosta a gólokat.

Fotó: Carmelo Imbesi

A szombati két meccsről márt írtunk, a Juventusnak nagyon meg kellett dolgoznia a három pontért, a Roma pedig simán lőhetett volna még 4-5 gól a Livornónak. Vasárnap a Lazio Hernandez 90. percben szerzett góljával megszerezte a győzelmet, ráadásul a Sasok emberhátrányban tudták megszerezni a győzelmet. Reja keze munkája látszódik a csapaton, amely a hetedik helyről várhatja a folytatást.

Egyelőre úgy tűnik, a Violák nagyot húztak Matri kölcsönvételével, az új szerzemény két gólt és egy gólpasszt hozott össze debütáló meccsén Cataniában – valószínűleg megoldódott Rossi és Gomez helyettesítése. A Fiorentina 3-0-s győzelmével meglépett a középmezőnytől, negyedik helyen áll nyolc ponttal a betliző Inter előtt, és három pontra megközelítette a szintén botló Napolit. Rafa Beníteznek lassan nem árt majd beismerni, hogy idén biztosan nem nyernek Scudettót. Vasárnap a kiesés ellen küzdő Bolognával csak 2-2-es döntetlent hozott össze a Napoli – igaz, a 90. percben kapták az egyenlítő gólt. Marek Hamsik úgy nyilatkozott a találkozó után, hogy most már elfelejthetik a bajnoki címet, a második helyért kell küzdeniük – van benne igazság, a Juventus 12 ponttal áll a nápolyi gárda előtt. Davide Ballardini második meccsén ült a Bologna kispadján, csapata pedig nagyon bátran játszott, sikerült is elmozdulniuk a kieső, 18. helyről.

Fotó: facebook.com/serieatim

A hét vesztese az Inter volt, amely sokkal jobban jár, ha a pálya használhatatlansága miatt elhalasztják genovai mérkőzését. A hazaiak Antonelli hajrában szerzett góljával verték meg a milánóiakat egy viccesebb fajta vízifoci-meccsen. A pálya több részén állt a víz, a játékosok össze-vissza csúszkáltak, a lövések pedig rendre elakadtak a pocsolyákban. Az Internél a vasárnapi körülmények ellenére nem halogathatják sokáig a változtatásokat, a csapat a legutóbbi nyolc meccséből csak egyet tudott megnyerni, és lassan az Európa Ligás helyekről is lecsúsznak.

Balotelli megnyerte Seedorfnak a bemutatkozó meccsét, igaz, a Hellas Verona ellen vasárnap este csak be kellett lőni a Kaká buktatásáért megítélt büntetőt. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Rossoneri frenetikus formába került volna, mióta a holland tréner rátette a kezét a csapatra, de kiindulási alapnak nem rossz. Az AC Milan húsz forduló után a 11. helyen van, de csak hét pont választja el az 5. Intertől. A szezon legnagyobb meglepetését az újonc Hellas Verona okozza, amely remekül startolt, és bár az utóbbi pár bajnokin nem jött ki a lépés Luca Toniéknak, komolyan kell velük számolni a végén is.

Többször leírtuk már, a bajnokság gyakorlatilag eldőlt, a Juventust már csak akkor érhetik utol az üldözői, ha a Zebrák összeomlanak vagy elmennek nyaralni. A második helyért nagy harcot vív majd még egymással a Roma, a Napoli és a Fiorentina, a Farkasok a szezonban 13 alkalommal húzták le teljesen a rolót, így ők tűnnek a leginkább esélyesnek a második BL-es helyre. A kieső zónában a Catania és a Livorno lassan barátkozhat a Serie B gondolatával, a harmadik kieső kiléte egyelőre kérdés, de a 13. Sampdoria se lehet nyugodt.

Serie A, 20. forduló, eredmények:

AS Roma – Livorno 3:0
Juventus – Sampdoria 4:2
Udinese – Lazio 2:3
Atalanta – Cagliari 1:0
Catania – Fiorentina 0:3
Genoa – Inter 1:0
Bologna – Napoli 2:2
Chievo – Parma 1:2
Sassuolo – Torino 0:2
AC Milan – Hellas Verona 1:0

Tabella:

Góllövőlista: