Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A válogatott miatt térne haza Leandro

Távozóban az Omonia Nicosia együttesétől Leandro de Almeida. A brazil-magyar labdarúgó hazatérne, hogy újra válogatott lehessen, és bajnoki címért harcolhasson.

A válogatott miatt térne vissza Leandro – nso.hu

Négy éve szerződött Ciprusra Leandro, és ezalatt bajnoki címmel és kupával is gyarapodott éremkollekciója. 101 találkozón tizenháromszor keserítette ellenfeleit, megbecsülését jelezte, hogy csapatkapitánya is volt a nicosiai együttesnek.

„Tavaly voltak ajánlataim, például más ciprusi csapatoktól is, de alapvetően jól érzem magam az Omoniánál, nem akartam minden áron távozni, és mivel Magyarországról konkrét ajánlatom nem is volt, meghosszabbítottam a szerződésemet. Harmincegy évesen azonban úgy gondolom, most van az utolsó esélyem arra, hogy bekerüljek a magyar válogatottba, és erre az NB I-ből nagyobb esélyt látok. Egervári Sándornál az elmúlt években kialakult egy szűkebb keret, amibe már nehéz volt bekerülni. Pintér Attilánál azonban most ismét mindenki tiszta lappal indul.” Leandro cáfolta, hogy rossz viszonyban lenne Pintér Attilával: „Pintér Attilával jó a kapcsolatom. A munka iránt elkötelezett szakember, aki nagyon fel tudja tüzelni a csapatot a győzelem érdekében. Kemény edző, aki mindig győzni akar, és mindent meg is tesz ezért. Örülök, hogy ő lett a szövetségi kapitány, ám még nem beszéltem vele.”

Nem anyagi okai vannak távozásának. Sokkal inkább szakmai, bár a ciprusi klub vezetőivel még nem egyeztetett. „Nincs konkrétum az ügyemben. Jeleztem a vezetőknek, hogy üljünk le beszélgetni, mert megfordult bennem, hogy visszatérnék Magyarországra a válogatott miatt. A szándékomnak nem anyagi okai vannak. A héten tárgyalunk erről, és az edzőmmel is egyeztetni fogok, hogy lássam, mik a klub szándékai. Ezt követően tudok majd arról beszélni, hol folytathatom a tavasszal.” Az sem elképzelhetetlen, hogy valamelyik korábbi csapatában folytatja. „Klubok részéről még nem beszéltem senkivel, de ha valóban visszatérek Magyarországra, akkor ismét a bajnoki címért szeretnék harcolni.” – fogalmazott a bal oldali védőként és középpályásként is bevethető labdarúgó.

Magyarországon a Haladás, az MTK, a Ferencváros és a Debrecen szerelését öltötte magára eddig Leandro, aki a Fradival 2004-ben, a Debrecennel 2007-ben és 2009-ben nyert magyar bajnokságot.

Gavalovits Sándor