Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: Eto’o vissza akar térni a spanyol bajnokságba!

Egyértelműen Samuel Eto’o volt a hétvége sztárja a Premier League-ben. A kameruni csatár mesterhármasával, lényegében egymaga végezte ki a Manchester Unitedet, és tartotta a versenyben a Chelsea csapatát, bajnoki versenyfutásban.

www.actualidades.es

A szakértők, és a szurkolók véleménye szerint is a vasárnapi rangadón nyújtotta eddigi legjobb teljesítményét, a 32 esztendős támadó, a londoni klub színeiben, mióta a Stamford Bridge-re szerződött, az orosz (dagesztáni) Anzsi Mahacskalától.

Sokan már Eto’o szerződtetésének pillanatában meglepődtek, hogy csak egy idényre szóló megállapodás köttetett a két fél között, ám a legújabb információk szerint a dolog ellen, a kameruni válogatott csapatkapitányának sem volt kifogása.

Egyelőre bizonytalan a helyzet, de amíg a Barcelona, és az Inter korábbi kulcsembere ilyen világklasszis teljesítményre képes, mint a „Vörös Ördögök” ellen, nehéz elképzelni, hogy José Mourinho, és Roman Abramovics ne marasztalná. Eto’o a minap ezt nyilatkozta jövőbeni elképzeléseiről:
„Erre a szezonra írtam alá a Chelsea-vel, és megpróbálom élvezni ezt az időt. Utána pedig Mallorca lesz a célom.”.

Egyelőre homályos, hogy Eto’o a karrierje befejezésére, mint utolsó klub, vagy már mint civil életű ember, utalt a Baleár-szigetek fővárosára, az biztos, hogy nem véletlen a kötődés. A kameruni csillagot annak idején, alig 15 évesen hozta Európába a Real Madrid, amely aztán évekre az RCD Mallorcának adta őt kölcsön, ahol beleszeretett mind a turistaparadicsomba, mind a jelenleg a másodosztályban sínylődő klubba. Ezzel kapcsolatban így szólt Eto’o:
„Én mindig szeretni fogom a Barcelonát, de személy szerint a Mallorcát preferálom. A fiam is nyomás alatt tart, hogy befejezzem a karrierem.” – ami reméljük még messze van.

Balogh József