Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Napi keményfiú: „Lehettem volna a Spurs edzője” – van Gaal

Mi, azok akik nap, nap után foglalkoznak a futball világ történéseivel, már kezdtük hiányolni Louis van Gaalt, aki az idei év eddig eltelt három hetében még nem nyilatkozott semmi meghökkentőt. EDDIG!

Megszokhattuk már, hogy még annak ellenére is, hogy bizony Louis van Gaalt sokan a világ legjobban felkészült edzői között tartják számon, bizony szokott ordító nagy marhaságokat nyilatkozni.

A holland válogatott szövetségi kapitánya a minap újabb agymenéssel borzolta a kedélyeket. A jó pár évvel ezelőtt már a Barcelonával, és a Bayern Münchennek is csúnyán megbukó szakember állítása szerint decemberben felkínálták neki, a Tottenham megüresedő menedzseri posztját. Azonban van Gaal gálánsan visszautasította a lehetőséget, mondván nem tudná átvenni André Villas-Boas örökét egy topklub élén, miközben a holland nemzeti csapattal a nyári Világbajnokságra készül. Természetesen hiszünk a 62 esztendős edzőnek, bár kétséges, hogy miként állna helyt a világ legdinamikusabb bajnokságában, a néha rátörő, és oly’ jellemző fafejűsége mellett. Van Gaal az alábbiakat válaszolta arra a kérdésre, hogy valóban volt-e esély arra, hogy a Spurs irányítását átvegye:
„Mindenki tudja, hogy ez így volt. Én azonban nem szeretem a kettősfunkciót (mint vezetőedző, és szövetségi kapitánya – a szerk.). Példát kell mutatnom a játékosoknak, hogy a válogatottra kell koncentrálni, hiszen ezek az ambícióim. Nem volt szándékomban elvállalni a munkát, de talán eljön még egy esély. Ez a nehéz, az edzőségben. Ha szabad vagy, akkor talán nincs betölthető állás. Ha pedig dolgozol, akkor ott vannak a betöltetlen álláshelyek. Ez mindig nehéz. A Világbajnokság után nyugdíjba megyek, de ha egy Premier League klub hív, azt át kell gondolnom.”.

Nos, van Gaal esetleges angliai szerepvállalása attól is nagyban függ, hogy milyen eredményt sikerül elérnie a brazíliai vébén. Már ha lesz olyan klub, amely szívesen hazardírozna a sokat látott edzővel.

Balogh József