Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női foci: Tervben a Klub Világbajnokság!

A férfiak mezőnyében már jó pár éve rendezik meg, az egykori hagyományos Világkupa helyett, a kontinensek bajnokai számára kiírt FIFA Klub Világbajnokságot. Ezt az állapotot irigyelték meg a hölgyek is, akik a saját mezőnyükben is szeretnék látni, ezt a rangos kihívást.

www.sports.ru

Az utóbbi egy-két évben több nagyszerű törekvés is volt már a világon a női futball felemelésére. Az egyik legszembetűnőbb, hogy mostanra már a hagyományos Aranylabda-gálán is hatalmas várakozás előzi meg, az adott év legjobb női játékosának kihirdetését.

A gyengébbik nem következő Világbajnoksága is egyre közeledik (2015, Kanada), így valóban nem meglepő, hogy a szakág képviselői a hírhullámot meglovagolva szeretnék népszerűsíteni, elismertségét kiterjeszteni a női futballnak.

www.hff.vn

A FIFA női ágazat vezetője, az ausztrál Moya Dodd a minap beismerte, hogy kollégáival egy alaptervezetet nyújtanak be az illetékes bizottsághoz annak érdekében, hogy mihamarabb megszervezzék a női csapatok számára is, a Klub Világbajnokságot.

„Erre van szükség, a női labdarúgás fejlődésének előre mozdításához. Ezért mindent megteszünk, hogy végrehajtsuk a tervünket.” – nyilatkozta Dodd Zürichben.

A FIFA munkacsoportja februárban fogja a hírek szerint megtárgyalni, és az illetékesekkel konzultálni a torna ötletét.

Balogh József