Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Transzferhíradó: Német és olasz érdeklődés, Romániában a légiós

Mezőkövesden német és olasz csapatok érdeklődnek Horváth Tamás iránt, a Honvédot elhagyó légiós a román kiesőjelölthöz szerződött. Kapus érkezett Győrbe.

Mezőkövesd. „Horváth Tamás, a Mezőkövesd-Zsóry kapusa ahogy meghívást kapott Pintér Attilától a válogatott összetartásaira, azonnal felkeltette több klub érdeklődését. A kiváló képességekkel rendelkező játékos bár nemzetközi tapasztalattal még nem rendelkezik, ahogy megkapta a rendszeres játéklehetőséget Mezőkövesden, élni tudott vele. Ezt a sorozatban a harmadik válogatott meghívó is bizonyítja. Hírnevének ugrásszerű növekedése egyértelműen annak köszönhető, a kiváló teljesítménye mellett, hogy az új szakvezetőtől meghívást kapott a magyar válogatottba. Több csapattól érkezett megkeresés. A német és az olasz másodosztályból is van érdeklődés, de egyelőre a tavaszi szezon és a bennmaradás kiharcolása a legfontosabb célja a kapuvédőnek. Horváth Tamást jelenleg szerződése köti a mezőkövesdi csapathoz, nyáron azonban olyan szintre juthatnak a játékossal kapcsolatos tárgyalások, hogy létrejöhet egy klubcsere” – fogalmaz Horváth Tamás ügyeivel foglalkozó menedzseriroda hírlevele.

Honvéd. Elhagyta a kispestieket Sergiu Moga, és hazájában a Viitorul Constanta együttesénél folytatja pályafutását. A 22 esztendős román védő nyolc évvel ezelőtt került a piros-feketék akadémiájára, majd a korosztályos együtteseket végigjárva a 2012-2013-as bajnokságban többször is bevetette őt Marco Rossi.

Győr. Bundesliga tapasztalattal felvértezett kapust tesztel a Horváth Ferenc vezette szakmai stáb. „Miro Varvodic spliti születésű kapus, 11-szer szerepelt hazája korosztályos válogatottjában, 2006-ban a Hajduk Splitben mutatkozott be az élvonalban. Innen szerződött Németországba az 1. FC Köln csapatához, ahol négy éven át tartozott a kerethez, 2012-től pedig az azerbajdzsáni Qarabag kapuját védte – többek között Európa Liga mérkőzéseken is. A 24 esztendős kapus a következő napokat Győrben tölti, és ha a szakmai stábot meggyőzi képességéről, akkor akár ő is csatlakozhat a kerethez.” – olvasható a győriek hivatalos oldalán. Varvodic hétszer védett a német élvonalban, míg az EL-főtáblán kétszer, a selejtezőben hat alkalommal szerepelt.

Debrecen. Újra munkába állt az elefántcsontparti középpályás, Joël Damahou, aki még nyáron, a Strömsgodsets elleni EL-selejtezőn szenvedett keresztszalag-szakadást. Ugyanakkor továbbra sem edzhet L’Imam Seydi és Nagy Zoltán sem, akik rehabilitáción vesznek részt. A bokasérüléssel bajlódó Bódi Ádám kontrollvizsgálat eredményétől függően csatlakozhat a kerethez. Vadnai Dániel lába rendben van, csak biztonsági okokból nem szerepelt a Botosani elleni felkészülési találkozón, míg Igor Morozov sincs teljesen rendben.

Gavalovits Sándor