Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Magyar tehetség góljával nyert a Fürth!

Úgy tűnik, hogy napjainkban ismét van egy német együttes, ahol bíznak a magyar légiósokban. A 2000-es évek elején ez az Energie Cottbus volt, manapság pedig a Bundesliga 2 második helyén álló Greuther Fürth.

A bajor város zöld-fehér mezes csapatában jelenleg három magyar légiós található. Az első csapatban két, már rutinosnak mondható válogatottunk, Korcsmár Zsolt, és Stieber Zoltán kap lehetőséget, hétről hétre, a fiatal vezetőedzőtől, Frank Kramertől. A fürthiek harmadik magyarja pedig az U19-es válogatott Szilvási Péter. A nyíregyházi születésű védőtehetség alapesetben a Greuther második csapatának tagja, amely a bajor Regionalligában szerepel. Azonban Péter ma mégis az első gárdában kapott lehetőséget, amivel élni is tudott. Sőt, a tapasztalatlan, ám már most nagyon jó felépítésű középsőbekk szerezte, a Wacker Burghausen elleni felkészülési találkozó egyetlen gólját.

www.szon.hu

Nos, korántsem rossz bemutatkozás volt ez, reméljük Szilvási akár már a most futó szezonban debütálhat, a német másodosztályban.

Greuther Fürth – Wacker Burghausen 1-0
Gólszerző: Szilvási (82. perc)

Balogh József