Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Szökésben a PSG!

A Monaco tegnap esti döntetlenjével hatalmas lehetőséget kapott, a bajnoki címvédő Paris Saint-Germain együttese, hogy ötpontosra növelje előnyét, a Ligue 1 tabelláján. Ezen különbség eléréséhez Ibrahimovic-éknak, a tökutolsó Ajaccio otthonából kellett elhoznia a három pontot.

Ligue 1; 20. forduló
A párizsi klub szurkolói természetesen félthették kedvenceiket, hiszen nem egyszer láttunk már olyan a futball történelemben, hogy a nagyszerűbb csapatot agyonnyomja, az esélyesség terhe. Nos, összességében hiába tett meg a meglepetésért mindent, a korzikai kiscsapat, végül a bajnok örülhetett. Pedig az Ajaccio még a vezetést is megszerezte, már a 6. percben, azon a félidei pihenőre már 1-1-gyel mehettek a felek. A második 45 percben óriási volt Laurent Blanc tanítványainak mezőnyfölénye, ám egészen a hajráig kellett várni Blaise Matuidi győztes góljára. A francia válogatott középpályás a 74. percben szerezte meg, a vendégek három pontot érő gólját. Bár a gólkirály-jelölt Zlatan Ibrahimovic nem talált be, mindkét vendég gólnál ő adta a gólpasszt.

www.facebook.com/PSG

Gyaníthatóan a PSG-nél nem kell aggódnia, a mezőnyfölényük mai, meddősége miatt, gyaníthatóan január eleji tompaságról van szó, a csúcsforma időzítés későbbre várható.

Ajaccio – Paris Saint-Germain 1-2
Gólszerzők: Eduardo (6. perc), illetve Lavezzi (41.), Matudi (74.)


Ajaccio 1-2 Paris Saint Germain All Goals by all-goals

Balogh József