Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Hellas-Napoli meccsel jön az utolsó őszi forduló

A következő három napon rendezik a Serie A utolsó „őszi” fordulóját, amelynek legizgalmasabb összecsapásának a Hellas Verona-Napoli ígérkezik. Toniék hazai pályán szinte verhetetlenek, Higuainék viszont remekelnek idegenben.

Két mérkőzést élvezhetünk szombaton a Serie A 19. fordulójában, az első találkozón a Livorno fogadja a Parmát, a másodikon pedig a Bologna a Laziót. Cassanóéknak könnyű dolguk lehet az igencsak halovány toszkán kiscsapattal, amelyik november harmadika óta nyeretlen, ma pedig próbálnák elkerülni zsinórban a negyedik vereségüket.

Komolyabb izgalmakat tartogat a Sasok bolognai vendégjátéka: a gyenge szereplés miatt mindkét klubnál edzőváltás történt, így bármi megeshet az esti meccsen. A Reja vezette Lazio múlt héten már megverte az Intert, míg Davide Ballardininak egyelőre nem volt lehetősége a bizonyításra, tekintve, hogy a hét közepén nevezték ki. Kérdés, ebben a pár napban mennyire tudta összerázni a 17. helyen kóválygó Bolognát.

Vasárnap a negyedik Fiorentina a hetedik Torinóhoz látogat, de a kupa-továbbjutás után a héten hideg zuhanyt kaptak a Violák: Rossi korábban műtött elülső keresztszalagja is meghúzódott az egyik oldalsó szalag mellett. A góllövőlista vezetője múlt héten, a Livorno elleni bajnokin sérült rá többször is műtött jobb térdére, legalább három hónapos kényszer pihenő áll előtte.

Az Öreg Hölgy Szardíniára ruccan ki, hogy megküzdjön a tizenkettedik Cagliarival, igazán nehéz elképzelni, hogy pont ezen a héten szakad meg a címvédő tizenegy bajnoki óta tartó menetelését. Conte nyolcpontos előnyük tudatában sincs elszállva csapatától. „Nem vagyunk elragadtatva az előnyünktől, az hatással lenne a koncentrációnkra és a teljesítményünkre, bármi megtörténhet még a bajnokság végéig” – nyilatkozta a Juventus trénere. Legfőbb üldözőjük, az AS Roma hazai pályán fogadja Tőzsér Dániel Genoáját, de az eltiltott Castan – De Rossi – Adem Ljajic trió nélkül kell győzniük a kilencedik helyezett csapat ellen.

Ha valamilyen csoda folytán mégis begyűjteni szezonbéli második vereségét a Giallorossi, Benítezék akár meg előzhetnék őket. Ehhez csak az kell, hogy Veronában legyűrjék a saját pályáján szinte sebezhetetlen újoncot. Luca Toniék kilenc hazai találkozójukból nyolcat megnyertek, ráadásul jelenleg is remek formában fociznak. Persze a Napoli sem panaszkodhat annak ellenére sem, hogy tízpontos a hátránya a listavezetővel szemben – idegenben nagyon megy a kékeknek, csak kétszer, a Juve és a Roma otthonában kapituláltak. Vasárnap este bemutatkozhat vörös-feketében Honda, az AC Milan Sassuolóban szerezheti meg idei második győzelmét.

Átcsúszik két összecsapás hétfőre: az Udinese a Fiorentina elleni kupa-továbbjutással magabiztosan utazhat Genovába, ahol a Sampdoria vendége lesz. A hazaiak egy hellyel és két ponttal állnak az Udinese mögött, így parázs meccsre van kilátás. A fordulót az Inter és a Chievo találkozója zárja.

Serie A, 19. forduló:

Szombat
18:00 LIVORNO – PARMA (SportKlub)
20:45 BOLOGNA – LAZIO (SportKlub)

Vasárnap
12:30 TORINO – FIORENTINA (SportKlub)
15:00 CAGLIARI – JUVENTUS (SportKlub)
15:00 HELLAS VERONA – NAPOLI
15:00 AS ROMA – GENOA
15:00 ATALANTA – CATANIA
20:45 SASSUOLO – AC MILAN (SportKlub)

Hétfő
19:00 SAMPDORIA – UDINESE (SportKlub)
21:00 INTERNAZIONALE – CHIEVO (SportKlub)

Piller Krisztián