Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xavi: „Talán nem a Barcától vonulok vissza”

Meglepő kijelentéssel sokkolta a spanyol bajnok FC Barcelona szurkolóit, a gárda tősgyökeres vezére, Xavi Hernández. A La Liga passzkirálya ugyanis elárulta azon véleményét, hogy korántsem sem biztos, hogy játékospályafutását szeretett klubjánál fejezné be.

www.barcelonafootballblog.com

A világ-, és Európa bajnok kiválóság úgy gondolja, hogy bár hamarosan betölti a 34-et, még nem látja pályája végét, így még azt sem döntötte el, hogy egyrészt a Barcelona lesz-e az első, és utolsó munkaadója is, illetve másrészt, hogy a későbbiekben edzősködne-e.

Xavit jelenlegi szerződése 2016 nyaráig köti a Nou Campba, és egyelőre nem látszik formáján a hanyatlás legkisebb reális jele sem, attól függetlenül, hogy maga a csapat játéka kevésbé meggyőző, mint volt a Guardiola-korszkban.

A játékmester természetesen ragaszkodik hozzá, hogy a Barcánál fejezze be karrierjét, ám tudja, hogy mindehhez az is szükségeltetik, hogy a megszokott minőségben jöjjenek az eredmények, mind tőle, mind társaitól.

„Nehéz lesz befejezni a karrierem. Nem tudom, hogy a Barcánál fog-e véget érni. Szeretném, de nem tudom mi fog történni. Jól érzem magam fizikálisan, jobban is, mint az elmúlt két szezonban. Nem akarok lemaradni egyetlen meccsről sem. De most ki kell magamat pihennem egy kicsit. Boldogan játszok a Barcánál, mert az a mi filozófiánk. Talán még boldogabb lettem volna, egy másik klubnál. Nem tudom, de a prioritás mindig is a Barca. Nem tudom, leszek-e edző, mert én még játszani akarok, és még nem álltam meg ilyenen gondolkodni. De én szeretem a focit, és szeretnék később is kapcsolatban maradni vele. Mi az ördögöt is csinálnék mást?” – elmélkedett Xavi, az egyelőre számára is ködös jövőről.

Balogh József