Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real már nyert a Barca ellen egy kupadöntőt Valenciában, most újra megteheti!

A spanyol szövetség és a klubok egyeztetései alapján nagy valószínűség szerint Valenciában, a Mestalla stadionban rendezik majd a spanyol Király-kupa döntőjét. A helyszín mellett az időpont is ismert, ám az előzetesen április 19-re kitűzött finálét felülírhatja a Real és a Barca Bajnokok Ligájás szereplése.

Így ünnepelte CR7 és Pepe 2011-ben Barca legyőzését a fináléban (theguardian.com )

Szuper-döntőre készül Spanyolország! A két ősi rivális, a Real és a Barca 2011 után ismételten spanyol Király-kupa döntőt vív egymással. A szövetség az óriási érdeklődésre való tekintel roppant mód előzékeny a két sztárklubbal, ugyanis a spanyol sportvezetők nem csak a helyszín, de még az időpont egyeztetése során is külön-külön kikérik a klubok véleményeit, majd ezek után hoznak végleges döntést.

A kupadöntő helyszíne nagy valószínűség szerint a valenciai Mestalla stadionban lesz majd. Az időpontot pedig egyelőre rugalmasan kezelik a felek, ugyanis a két csapat Bajnokok Ligájás szereplésétől teszik függővé a szövetség által előzetesen április 19-ére kitűzött meccsnapot. Április 19-e után pár nappal ugyanis BL elődöntőt rendeznek majd, és hogyha a Real és a Barca egészen addig eljutna az elitsorozatban, akkor a spanyol szövetség akár 1 vagy 2 nappal is előrébb hozná a kupadöntőt.

Érdekesség, hogy 2011-ben, amikor legutóbb a Király-kupa döntőjében találkázott a Real és a Barca, akkor is Valencia és a Mestalla volt a helyszín. Arról az estéről a blancóknak lehetnek szép emlékeik, hiszen Cristiano Ronaldo hosszabbításban szerzett találatával legyőzték a katalánokat.

Nagy Ákos