Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pécs: „Egész pályás letámadás az OTP Bank részéről.” – Matyi Dezső

A hét közepén sajtótájékoztatót tartott a PMFC volt tulajdonosa, Matyi Dezső. A tájékoztatón csak az üzletember vázolta álláspontját, a zsurnaliszták nem kérdezhettek, pedig bizonyosan lett volna kérdés.

Matyi Dezső és Csányi Sándor üzleti harca vezetett a pécsi gondokhoz?

Mint ismert, december végén felmondta tulajdonosi jogait Matyi Dezső, legalábbis ami a PMFC szponzorálását illeti, mert a bevételekre rátette a kezét. A kialakult helyzetben anyagi nehézségek léptek fel, aminek következtében veszélybe került a pécsi labdarúgás élvonalbeli jövője. Matyi Dezső szerdán tartott sajtótájékoztatót a PMFC klubházában.

Matyi összefoglalta az elmúlt pár hónap történéseit, melynek konklúziójaként elmondta, az OTP Bank egész pályás letámadást indított, mint hangsúlyozta, Csányi Sándor meg akarta szerezni az Alexandra cégcsoportban lévő tulajdonrészét. A volt pécsi tulajdonos azt állítja, az MLSZ vezér akadályozta meg a Pécs több százmillió forintos támogatását, és a Széchenyi Bankkal kötött hitelszerződés érvényesítését.

Matyi Dezső elmondása szerint, remélte, hogy Csányi nem akar ellehetetleníteni egy NB I-es klubot, majd hozzátette, Páva Zsolt és Vári Attila nem képes a pécsi futballt megmenteni, valamint a sportfejlesztések terén sem történt előrelépés.

A városvezetést azzal vádolta, hogy az a kommunikációban támadólag lépett fel, valamint jogi úton kellett volna kezdeményezni a klub átvilágítását. Hozzátette, saját maga fog megoldást találni a PMFC jövőjét illetően. Kijelentette, a csapat tavasszal és ősszel is az élvonalban szerepel majd.

„Valótlanságokat állít Matyi Dezső” – reagált az OTP

Közleményben reagált Matyi Dezső szerdai kirohanására az OTP Bank. A bankcsoport határozottan visszautasítja a pécsi tulajdonos szerdai szavait, melyekben „teljesen valótlan” állításokat fogalmazott meg Csányi Sándorral, az OTP vezérével szemben, és jogi lépéseket terveznek Matyi ellen. A kommüniké szerint az OTP kész részletes tájékoztatást adni az Alexandra cégcsoporttal kapcsolatos pénzügyi műveletekről, ezzel tisztázva a súlyos vádakat. Azonban előbb Matyi Dezsőnek mentesítenie kell az OTP-t a banktitkok alól, a bank kezdeményezi ezt.

Gavalovits Sándor