Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BuLi: A második otthonában nyert a Schalke

A német bajnokság 21.- fordulójának egyik, ha nem a legevártabb találkozóján vendégsiker született, mellyel a Schalke újra ott van, ahova mindenki várja.

A második Bayer 04 Leverkusen otthonában lépett pályára a negyedik FC Schalke 04. Az első félidő kieggyenlített játékot hozott, egyik csapat sem tudott igazán mezőnyfölényt kialakítani. Egy szűk fél óra elteltével született meg az első találat. A fiatal Leon Goretzka kihasználta, hogy a Leverkusen védője elmélázik, megszerezte a játékszert, majd a kapuig sétált vele, ahol higgadtan fejezte be egyéni akcióját. A félidőben így a kiálykékek vezette.

Ismét győzött a Schalke – kciker.de

A fordulást követően sokkal kezdeményezőbb volt a hazai csapat, ők birtokolák többen a játékszert és a kaput is többször veszélyeztették, mint a Schalke. Az egalizálás azonban egy Schalke védő érdeme, egy szöglet után ugyanis Felipe Santana saját kapujába fejelte a labdát. Azonban nyolc perccel később ismét a vendégeknél volt az előny, ez a találat is rögzített szituáció után született. Jefferson Farfán ívelte a szabadot középre, melybe Klaas-Jan Huntelaar ért bele.

Ezzel a győzelemmel a Schalke két pontra megközelítette a Dortmundot, a Leverkusentől három egység választja el.

Bundesliga 21. forduló, szombat:

Bayer 04 Leverkusen – FC Schalke 04: 1-2
Gólszerzők: Santana 66. (öngól) ill. Goertzka 28. Huntelaar 74.

Galeß