Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BuLi: Tovább repeszt a Bayern, a sereghajtó intézte el a HSV-t – katt a gólokért

A szombati játéknap nem sok meglepetést hozott a német liga 21. fordulójában. Az egyetlen papírforma borításnak a Braunschweig Hamburg elleni sikerét nevezhetjük.

Xherdar Saquiri duplája is kellett a kiütéshez – goal.com

Bayern München – Freiburg 4-0 (3-0)
g.: Dante (19.), Saquiri (34., 42), Pizarro (88.)

Elképesztő sorozatban a bajorok, akik továbbra sem tudnak hibázni. Az Allianz Arena igazi katlanná vált az ellenfelek számára, hiszen Pep Guardiola legénysége ebben az idényben még hibátlan hazai környezetben. Ezúttal a Freiburg kapitulált Münchenben. A már eddig is imponáló rúgott-kapott gól különbséghez újabb négyest toldottak a „bőrnadrágosok”.
A bajorok a 19. percben Dante egy szabadrúgás után fejelt a freiburgi kapuba, hogy aztán Rafinha hat perc múlva majdnem növelje az előnyt, de a brazil kissé tévedett, nem úgy a harmincnegyedikben Saquiri, aki néhány csellel játszotta magát helyzetbe, majd lőtt a kapu bal oldalába, ugyanő a szünet előtt nem sokkal ismételt. Magabiztos előnnyel mehettek pihenni a bajorok, és fordulás után sem sokat változott a játék képe, bár a müncheni kissé visszavettek az iramból, és a Freiburg ki tudott jönni a szorításból, de helyzete nem adódott. Ugyan Robbennek volt egy sokat ígérő fejese a játékrész kezdetén, de centikkel fölé fejelt. A hajrában aztán Claudio Pizarro bebiztosította a kiütéses győzelmet tizenhat méteres lövésével.
Retteghet az Arsenal, hiszen a müncheniek ebben a szezonban minden sorozatot alapul véve csak egyetlen vereséget szenvedtek el, és félelmetes sorozatot produkálnak a bajnokságban is.

Továbbra is jó formában futballozik a gaboni Aubameyang – goal.com

Borussia Dortmund – Frankfurt 4-0 (2-0)
g.: Aubameyang (10., 20.), Lewandowski (47, 11-esből), Jojić (68.)

Gálázott a Rurh-vidéki sárga-fekete brigád is. A Dortmund ebben a szezonban elég hullámzóan teljesít, ezúttal megtörte négy meccses hazai nyeretlenségét, és bár a játék olykor akadozik, a bajnokok ligája indulást nem feltétlenül veszélyeztetik az üldözők, így leginkább csak előrefelé kell figyelnie Jürgen Kloppéknak, akik sorozatban harmadik sikerüket aratták. Már a huszadik percre eldőlt minden lényegi kérdés Aubameyang duplájával. A gaboni csatár előbb a tizedik percben Mkhitaryan passzát váltotta gólra, majd egy kipattanót értékesített. Alig fél óra elteltével borult a Frankfurt stratégiája egy kényszerű csere miatt. De ez nem befolyásolta túlzottan a hazaiakat. A szünet után szinte azonnal büntetőhöz jutott a hazai csapat, melyet Lewandowski magabiztosan értékesített. A játékrész derekán aztán Milos Jojić is betalált, eldöntve a három pont sorsát. A Dortmundnak akadt még egy-két nagyobb ziccere, de az eredményt nem befolyásolta.

Braunschweig – Hamburg 4-2 (0-1)
g.: Kumbela (51., 61., 85), Hochscheidt (90+3.) ill.: Lasogga (23.), Ilicević (76.)

Továbbra sem megy a kikötővárosiaknak. A HSV sorozatban szedi be a nagyobbnál nagyobb pofonokat, ezúttal a sereghajtótól kapott egy csattanósat van Marwijk együttese. Vajon meddig tart a türelem a holland tréner iránt? Ezúttal hiába vezetett a Hamburg az első játékrész derekán, a végzet Kumbela személyében érte utol az amúgy is megroggyant kék-fehéreket. A kongói támadó jóformán egymaga ásta meg a sírt van Marwijkéknek mesterhármasával. És bár szépíteni tudott a HSV, a végén a kegyelemdöfést is megkapták van der Vaarték, akik az elmúlt öt fordulóban egyaránt vereséggel végeztek.

Hoffenheim – Stuttgart 4-1 (1-0)
g.: Schipplock (12., 66.), Volland (49.), Firmino (90+2., 11-esből) ill.: Rüdiger (78.)
kiállítva: Leitner (80., Stuttgart)

A svábok is sokadik vereségüket szenvedték el sorozatban, így nem lenne csoda, ha edzőcserére kerülne sor. A Hoffenheim meglepően simán verte a szebb napokat is megélt VfB-t.

Werder Bremen – Mönchengladbach 1-1 (0-1)
g.: Obraniak (88.) ill.: Raffael (6.)

A korai előny sem volt elég a Gladbach számára, akik ezzel a pontvesztéssel egyre távolodnak dobogós álmaiktól, míg a brémaiaknak kellett az egy pont, mint egy falat kenyér, bár a középmezőny vége és a kiesőzóna eléggé összesűrűsödött, így a 12. helytől lefelé még bárki kieshet és benn is maradhat.

Bayern – Freiburg:

Dortmund – Frankfurt:

Gavalovits Sándor