Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női foci: Kétgólos vereséget szenvedett Agárdon az MTK

Megkezdte nagypályás nemzetközi találkozóit is a címvédő MTK, amely a potsdami teremtorna után ezúttal az osztrák St. Pölten ellen lépett pályára Agárdon. Két új lány is lehetőséget kapott.

Az eredmény ellenére egyenrangú ellenfele volt a St. Pöltennek az MTK – mtk.noilabdarugas.hu

Érdekesség, hogy ezúttal többen sem megszokott posztjukon játszottak, így például Demeter Réka sem a védelem tengelyében futballozott. Medgyes Péter ugyanis kíváncsi volt, kit tud más posztokon is bevetni a tavasszal. Ugyanakkor bemutatkozott a csapatban Torma Lilla, aki az elmúlt őszt a Pap SE együttesében töltötte. A fiatal kapusra azért is volt szükség, mert Szőcs Réka és Erdélyi Tamara is kisebb sérüléssel bajlódik. A kapus elképzelhető, hogy a kék-fehéreknél folytatja pályafutását. Az MTK női csapatának hivatalos honlapja szerint eleinte tapogatózó játék folyt, ám egy kapu előtti kavarodást kihasználva vezetést szerzett az osztrák együttes. De nem tartott sokáig a St. Pölten előnye, hiszen két percen belül Pádár Anita egyenlített. Ám a félidő derekán újfent a vendégek kerültek előnybe. A második játékrészben újabb két góllal magabiztos előnyt építettek az osztrákok, de Pádár újabb gólja csökkentette a differenciát. A hajrában újabb két nagy helyzetet dolgozott ki Medgyes Péter együttese, ám gólt nem sikerült szerezni. Az új igazolások közül bemutatkozott a csapatban a közelmúltban freestyle-EB ötödik Újvári Izabella is.

A mérkőzés során kényszerű cseréket is eszközölnie kellett a kék-fehérek vezetőedzőjének, miután Szabó Zsuzsanna és Tell Zsófia sarkát megtaposták, Gál Tímea pedig kisebb húzódást szenvedett.

Folytatás jövő vasárnap, immár a Sturm Graz otthonában.

MTK Hungária FC-FSK St. Pölten-Spratzern 2-4 (1-2)
MTK: Torma-Gál (Somogyi 78.) , Vesszős, Tell (Csányi 46.), Kókány (Szabó 46.) – Hummel-Smuczer, Palkovics, Papp (Nagy 46.), Demeter (Tatai 70.) – Pádár, Méry (Újvári 85.)
FSK Simacek: Reischer (Grössinger 46.), Petrusova (Eder 31.), Matysova, Babicky (Hamidovic 46.), Tabotta, C.Mahr (Klima 65.), Prohaska (Petrusova 46.), Pöltl, Klima (Erikinha 46.), Billa (Makas 61.), Makas (Herndler 31.)
Gólszerzők: Pádár (2) ill. Eder Jasmin (2), Makas, Matysova

Gavalovits Sándor