Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: A németek tartanak Ibrahimovic-tól

Kedden folytatódik az európai Bajnokok Ligája idei küzdelemsorozata, melynek egyik esélyes sötétlova a Paris Saint-Germain együttese. A francia bajnok tavaly is csak nagy küzdelemben esett ki a Barcelonával szemben, míg idén ismét meg van a lehetősége bárminemű bravúr elérésére.

www.goal.com

A párizsi – akár végső – sikerhez előbb azonban a Laurent Blanc vezette gárdának a német bajnokság előző bronzérmesét, a Bayer Leverkusent kell búcsúztatnia, a legjobb tizenhat együttes között.

Az első felvonásra a „Gyógyszergyáriak” otthonában, a BayArenaban kerül sor, így egy jó hazai eredménnyel simán továbbélhetnek a német klub továbbjutási reményei is. Plusz adalék lehet a Bayer esetleges jó szereplésében a vezetőedző személye. Aki pedig nem más, mint a finn Sami Hyypiä, aki pár éve még játékosként a Liverpoollal nem kevés csodát, igazi hőstett hajtott végre, a legrangosabb nemzetközi klubszériában.

Hyypiä, és stábja természetesen már feltérképezte a PSG vélt, és valós gyengeségeit, és erősségeit, ám ahhoz aligha kell szakértőnek lenni, hogy az ember jó előre óva intse sajátjait, ha az ellenfél soraiban ott van egy bizonyos Zlatan Ibrahimovic:
Zlatan egy jó játékos, játszottam ellene többször is. Ő képes gólokat szerezni, a pálya bármely részéről.”.

Hyypiä két párharc során is szembe került a svéd csatárral, előbb 2005-ben, majd 2008-ban, mindkét alkalommal a Bajnokok Ligájában. Igaz, annyi különbséggel, hogy Ibra az előbbi alkalommal még a Juventus, utóbb az Internazionale tagja volt már.

Balogh József