Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Yaya Touré fél a Nou Camptól

Igazából a cím nem tökéletes, lévén az elefántcsontparti középpályás nem holmi épületfóbiában szenved, hanem csak aggódik, hogy miként sikerül ideiglenes visszatérése a Barcelona otthonába, ugyanis jelenlegi csapatával, a Manchester Cityvel hamarosan a Nou Campba látogat.

Yaya Touré manapság a Manchester City egyik leghasznosabb játékosa – www.goal.com

Jövő héten folytatódik a Bajnokok Ligája 2013-14-es kiírása, mégpedig a nyolcaddöntőkkel. Az egyik, ha nem a legnagyszerűbb párosítás, az angol Manchester City, és a spanyol FC Barcelona küzdelme lesz.

A szigetországi együttest erősíti egy korábbi Barca játékos, mégpedig Yaya Touré, aki korábban, 2007 és 2010 között három idényt húzott le a katalán fővárosban, és csak azt követően csatlakozott a „Kékekhez”.Természetesen az elefántcsontparti légiós nem felejtette el a szép éveket, amiket a La Ligában töltött, ám most a City sikereiért hajt. Ennek ellenére nem meglepő, hogy kissé izgul az miatt, hogy régi játszó társaival kell megmérettetnie magát, egykori munkahelyén. Igaz, a keddi odavágóra még „csak” az Etihadban kerül sor, és a visszavágó lesz csak esedékes a Nou Campban.

Yaya Touré a Barcában a csapattársak egyik kedvence volt – www.resultados-futbol.com

„Nehéz lesz játszani az egykori csapattársaim ellen, különösen a Nou Campban. Most nem szívesen akarnék játszani. De megpróbálom, hogy erős legyek mentálisan, és játékban is. Ez egy jó teszt lesz a számunkra, mert meg akarjuk nyerni a trófeát. A történelmi múltunk egy kicsit gyenge, de valahol el kell kezdeni a történelem megírását.” – fogadkozott kissé bátortalanul, a 30 esztendős sokoldalú középpályás.

Balogh József