Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Németországban folytattja az idény egyik felfedezettje

Remek szezont tudhat maga mögött a fiatal osztrák, klubja azonban kiesett az első osztályból, szerződése lejártával így távozik a reménység.

tt.com

Az FC Wacker Innsbruck kiesése az osztrák Tipp3 Bundesligábol immáron matematikailag is biztosnak mondható, a nagyobb nevek így elhagyják a nagy hagyományokkal bíró klubot. Az egyik biztos eligazoló az együttes legnagyobb sztárja, Lukas Hinterseer, az osztrák válogatott támadó a Bundesliga 2-ben folytattja pályafutását.

A 23 esztendős szőke játékos távozása szinte biztos volt, ugyanis a szezon végén lejár a szerződése Innsbruckban. Hinterseer idén 13 bajnoki találatot szerzett és további kettőt készített elő, ezzel Ausztriában a szezon egyik felfedezettjének számít és a válogatottban is pályára léphetett. Több német klub érdeklődését is felkeltette, végül az FC Ingolstadt 04 nyerte meg az érte zajló versenyt.

“Büszkévé tesz, hogy az előző évek során Tirol egyik nagy múltú klubjánál játszhattam. A szurkolók és a környezet remek Tirolban. Szeretném megköszönni a szurkolóknak és a Wacker Innsbrucknak is a felém nyújtott támogatást. Örülök az új kihívásnak, hogy a német másodosztyálban az Ingolstadt játékosa lehetek.” – mondta Hinterseer.

Az Ingolstadt együttesénél már több osztrák is található, az edző Ralf Hasenhüttl mellett a kapus, Ramazan Özcan és a középpályán Chrispoher Knasmüllner is Ausztriából származik.

Hinterseer karrierje során először futballozik majd küldöfi klubál. Az osztrák reménység kettő plusz egy éves szerződést kötött az Ingolstadtal.

Galeß