Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern rekordigazolását akarja a Barcelona

Az FC Bayern München spanyol légiósa második idényét tölti Németországban, de a csapatban betöltöt szerepével nem elégedett, így máris távozhat.

bundesliga.com

Javi Martínez 2012 nyarán 40 millió euróért érkezett az Athletic Bilbao csapatától az FC Bayern Münchenhez. Első szezonjában minden szakértő úgy nyilatkozott, hogy rászolgált a spanyol középpályás az érte kifizetett összegre, meghatározó tagja volt a triplázó alakulatnak. Idén viszont Josep Guardiola alatt nem mondható a kezdőcsapat állandó tagjnának, ez nem is tetszik Martíneznek.

A ‘Marca’ birtokába jutott információk szerint a nyáron a keretét a gyengébb szezon után megerősíteni akaró FC Barcelona spekulál Martínez szerződtetésén. A 25 esztendős futballistáért azonban mélyen a zsebébe kell nyúlnia a katalánoknak, amennyiben valóban vele terveznek a következő évekre. Martínez szerződése még 2017-ig szól és 40 millió euró alatt aligha válna meg tőle a Bayern.

A 14-szeres válogatott mellett szól képességei mellett, hogy a nemzeti csapatból sok játékost már ismer, aki a Barcelona kötelékében játszanak. A Barca mellett a Manchester City és az FC Arsenal is megerősítené középpályáját, Martínez is a lehetséges opciók között szerepel állítólag.

A ‘Bild’ úgy tudja Martarita Garay-tól, a játékos ügynökétől, hogy Martínez nem így képzelte el német kaladját.

Galeß