Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gattuso Budapesten – vajon miért?

Kedd kora délután Budapestre érkezett a 2006-os világbajnok olasz középpályás, Gennaro Gattuso. Az immár edzőként dolgozó kiválóság úti célja ismeretlen, ám egybehangzó olasz hírek szerint a Videoton edzője lesz nyártól.

Gennaro Gattuso a Palermo után a Videotont irányíthatja. – tuttosport.com

A magyar sajtó délután óta foglalkozik az olasz válogatott egykori klasszisának Budapestre érkezésével. Találgatják, vajon mi szél fújta a magyar fővárosba Gennaro Gattusót. Olasz információk szerint munkát kap egyik élvonalbeli együttesünknél, az itáliai lapok azt is tudni vélik, hogy nem a kimondottan olasz kapcsolatokkal rendelkező Kispest, hanem a Videotontól távozó José Gomes utódja lesz 2006 világbajnoka. Mindezt a gianlucadimarzio.com-ra hivatkozva írta a tuttomercatoweb.it kedd este folyamán, hozzátéve, hogy Gattuso tárgyalást folytat a fehérváriakkal.

Friss információk szerint korábban az Újpest utánpótlásával kapcsolatosan is lehet olvasni a „Rino” becenevű volt középpályás nevét. A legnagyobb sikereit a Milannal elérő szakember szeptember óta nem dolgozott, akkor mentették fel a Palermonál. Korábban a svájci Sionban játékos-edzőként Vanczák Vilmos csapattársa is volt Gattuso.

Menedzsere és a Videoton is cáfolja az értesülést. „Nem kívánom kommentálni az értesülést – fogalmazott az NSO-nak Andrea D’Amico, Gattusó képviselője. – Gennaro mostanság elég sokat utazik különböző ügyekben, ilyen a mostani is. Abba sem szeretnék belemenni, hogy magánútról vagy munkával kapcsolatos túráról van-e szó. Hogy a Honvéd, az Újpest vagy a Videoton érdeklődne? Jelenleg nem aktuális erről beszélni. Távlati terveiről mindenesetre elárulhatom, hogy komoly, professzionális és felkészült szakemberként szívesen vállalna valami fontos feladatot. Ma már nincsenek határok a futballban, nem az számít, hogy valaki Olaszországban vagy, mondjuk, Magyarországon dolgozik, sokkal inkább az adott klub elképzelése a fontos. A Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában is ugyanezt látjuk, említhetném példának az orosz pénzből felvirágoztatott Monacót vagy a Manszúr sejk színre lépése óta virágzó Manchester Cityt.”

Gavalovits Sándor