Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Guardiolától, és Mourinhotól is tanultam”

Az elkövetkezendő napok sorsdöntő hatással vannak, lesznek nem kevés ember életére, akik az Atlético Madrid sikereiért dolgoznak nap, mint nap. Ilyen a gárda fiatal vezetőedzője, Diego Simeone is.

www.goal.com

Az argentin mester a klub korábbi játékosaként tökéletesen tud azonosulni a „Matracosok” elveivel, céljaival, szurkolóival, alkalmazottaival. Valószínű, hogy éppen ezért is tudja kihozni a keretből azt a bizonyos 101%-ot, amivel képesek vezetni a Primera Division tabelláját, míg a Bajnokok Ligája döntőjében hamarosan a Real Madriddal nézhetnek farkasszemet.

És vajon Simeone kitől, kiktől is szerezte ezt a tudást, hogy a maximálisnál is többet sajtoljon ki a játékosaiból? A minap megkaptuk a választ. Elsőre bizony meglepő lehet!

„Elmentem egy hétre megnézni Mourinhot, és Guardiolát is még egyre, hogy tanuljak tőlük. Fontos dolgokat tanultam mindkettőtől, Guardiolánál az első Barcelonás szezonjában, míg Mourinhonál, amikor először lett bajnok az Interrel. Egészen másként láttam őket.” – árulta el titkát Simeone.

Valóban ilyen egyszerű lenne? Egy-egy hét „nyaralás” Barcelonában, és Milánóban, vagyis most éppen Münchenben, és Londonban?

www.dailyfootballnews.org

Balogh József