Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Micsoda meglepetés! Döntős a Diósgyőr

Ki gondolta volna, hogy Elek 90. percben szerzett gólja az első mérkőzésen még fontos lesz. A miskolciak hamar kétgólos előnybe kerültek, ezt már nem is adták ki a kezükből, így sikerült bejutniuk a Magyar Kupa döntőbe.

Forrás: dvtk.eu

A Diósgyőr kétgólos hátrányban fogadta a Debrecent, ennek tudatában remekül kezdték a mérkőzést, már a 2. percben megszerezték a vezetést. Kosztics végzett el balró szabadrúgást, a beadásra Debreceni érkezett teljesen üresen, aki öt méterről fejelt a kapu jobboldalába, 1-0. Tovább támadott a DVTK, ezúttal Huszics adott be balról, Batioja alig fejelt a kapu fölé. A 16. percben gólt szerzett a Debrecen, de ezt les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Öt perccel később újabb hazai találat született, így már a miskolciak álltak továbbjutásra. Egy hosszú indításnál borzasztóan körülményes volt Bernáth, ezt Bacsa használta ki, aki 15 méterről emelte át a kapus fölött a labdát, 2-0. A 23. percben majdnem megszületik az első vendég gól, Ludánszki beadását követően Bódi lőhetett 5 méterről, de próbálkozása Alvesben akadt el. A 33. percben nagy bajba került a DVSC, ismét egy hosszú indítás, amire Bacsa indult meg, ziccerben elpöckölte Verpecz mellett a labdát, a kapus picit hozzáért a támadóhoz, aki egyből elesett, a játékvezető azonnal kiállította a kapust. A helyére a bajnokságban védő Novakovics állt be, akinek egy bravúrt kellett bemutatni Bacsa lövése után, a félidőben már nem született több találat.

A folytatásban jobban próbálkozott a Debrecen, de komoly lehetőséget nem tudott kialakítani, a Diósgyőrnek adódtak kontráik, de már ők se találtak be. Egy hatalmas helyzet még adódott a vendégek előtt, Seydi került helyzetbe az ötösön belül, de Alves hősiesen mentett, az eredmény nem változott, döntőben a Diósgyőr.

A döntőt május 25.-én 20:30-kor rendezik a Puskás Ferenc Stadionban, a két résztvevő az Újpest és a Diósgyőr csapata lesz.

Diósgyőr – Debrecen: 2-0 (2-0)
G: Debreceni (2.), Bacsa (21.)
Kiállítás: – ill. Verpecz (33.)
Tj.: A Diósgyőr idegenben szerzett több góllal (összesített eredmény: 4-4)

Pék Márk