Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Aranyos PSG zakó! + Videó

Sorsdöntő pótmeccsekre került sor tegnap a francia bajnokságban, a múlt hétvégi kupadöntő következtében. A már két találkozó előtt tudtuk, hogy ha később, esti fellépést megnyeri a PSG, a rivális Monaco eredményétől függetlenül bajnok.

www.lequipe.fr

Ligue 1; 36. forduló – Szerda
AS Monaco – EA Guingamp 1-1
Gólszerzők: Berbatov (77. perc), illetve Atik (85.)
A Monaco számára tehát mindenképp győzelemre volt szükség, hogy életben maradjanak bajnoki reményeik. A „Hercegsébeliek” az első játékrészben inkább csak puhatolóztak, lévén még csak pontos, kaput eltaláló lövésük sem volt. Nem úgy a folytatásban, amikor is az elképesztően hatékony Berbatov megszerezte a vezetést.
Csakhogy a kiesés elől menekülő Guingamp megoldotta a Ranieri-legénység fejfájós, bajnoki címmel kapcsolatos problémáit: Fatih Atik a hajrában egyenlített, és mentett pontot, a friss kupagyőztes számára, illetve tette bajnokká a PSG-t.

Paris Saint-Germain – Stade Rennes 1-2
Gólszerzők: Lavezzi (3. perc), illetve Kadir (23.), N’Tep (27.)
A PSG már felszabadultan, bajnokként fogadta a Rennes-t, amelynél a szükség volt a játékosok bizonyítására. A Stade ugyanis arcpirító játékot produkált szombaton, a vesztes Coupe de France fináléban. A szurkolók pedig finoman szólva is lincshangulatban részesítették egy-két alkalommal Toivonenéket.
A végeredmény már az első félidőben kialakult, a lényegében minden mindegy alapon játszó párizsiak ugyan még megszerezték a vezetést, ám a Rennes fordítani tudott.
A lefújás után többszörösen is örülhetett a Parc des Princes népe, ugyanis Zlatan Ibrahimovic végre visszatérhetett korábbi sérüléséből, így a társakkal a pályán ünnepelhette a címvédést, és a klubtörténet negyedik bajnoki címét.

PSG – Rennes:

Az ünneplés pillanatai:

Balogh József