Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Osztrák Kupa: Hetet vágott a Salzburg, kiesett a Graz – videóval

Ausztria kupaküzdelme a végéhez ért, szerdán ugyanis lebonyolították a két elődöntőt. A Red Bull Salzburg közel a duplázáshoz, a Sturm Graz nem tudta megmentei szezonját.

sportnet.at

A nemrégiben az osztrák Tipp3 Bundesliga megnyerését metamatikaliag is bebiztosító Red Bull Salzburg az osztrák Samsung Kupában is a végső győzelemre áhítozik. Ellenfele a Heute für Morgen Erste Liga, azaz a második vonal egyik középcsapata, az SV Horn volt.

A hazai kiscsapat nagyon ambíciózusan futballozott, az első gólt ők is szerezték, de les miatt érvénytelenítette ezt a sípmester. Majd Kevin Kampl lövésébe Antonitsch ért bele, ezzel vezetéshez jutott a Salzburg. Az első játékrészben még Sadio Mané is eredményes volt, így hamar eldöntötték a találkozót. A fordulás után azonban még került komlyabb gólhelyezetbe a Horn, de a vendégek belejöttek a gólszerzésbe. Kampl és Mané ismét beköszöntek, majd a két csatár, Alan és Robert Zulj is megzörgették a hálót. Így egy sima hetessel a fináléban a Salzburg és egy lépéssel közelebb került a duplázáshoz.

A másik ágon az SKN St.Pölten és az SK Sturm Graz játszottak. A nevesebb és esélyesebb vendégek nem mutattak valami szenvedélyes futballt, a másodosztályban érdekelt hazaiak lényegesen offenzívebb játékkal rukkoltak elő. A rendes játékidőben azonban nem esett gól. A kétszer tizenöt perces hosszabbításban egyetlan találat született, ez a St.Pölten alkalmazásában álló Noel nevéhez fűződik, így kiesett a Graz.

ÖFB Samsung Cup elődöntő, szerda:

SV Horn – Red Bull Salzburg: 0-7
Gólszerzők: Antonitsch 29. (öngól) Mené 31. 65. Kampl 53. Alan 75. Zulj 83.

SKN St.Pölten – SK Puntigamer Sturm Graz: 0-0, hosszabbítás után: 1-0
Gólszerző: Noel 98.

http://youtu.be/dQg8331nwD4

Galeß