Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest: Újra lehet sportigazgatója a klubnak

Sajtóinformációk szerint az Újpest tulajdonosa sportigazgatót nevezhet ki a szakmai stáb fölé. Az új pozícióért felelős személy intézheti az átigazolási ügyeket is. Felmerült a korábban ezt a posztot egyszer már betöltő – jelenleg Diósgyőrben dolgozó – Kovács Zoltán neve is.

A nagy kedvenc, Kovács Zoltán visszatérhet Újpestre. – nb1.hu

Korábban már betöltötték a sportigazgatói munkakört Újpesten. Többek között Leo Benhakker is dolgozott a IV. kerületi klubnál. A tulajdonosváltás óta azonban betöltetlen a poszt. Roderick Duchtelet most úgy döntött újra „indítja” ezt a pozíciót, a Nemzeti Sport értesülései szerint a DVTK-nál hasonló munkát ellátó, korábbi közönségkedvencet, Kovács Zoltánt látná szívesen. A belga tulajdonos már a nyári átigazolási idényre szeretné betöltetni az állást, így az új sportigazgató a játékosok szerződtetéséért is felelős lesz. Azonban nehezítheti a helyzetet, hogy a kisebbségi tulajdonos UTE-nál másban gondolkodnak, illetve Kovácsnak élő szerződése van a miskolciaknál. Az ügy pikantériáját adja, hogy a lila-fehérek éppen a miskolciakkal játszanak a Magyar Kupa fináléjában.

Méltányossági kérelem az UEFA-hoz

További hír, hogy a lilák vezetősége elküldte azt a méltányossági kérelmet az MLSZ-en keresztül az Európai Labdarúgó Szövetséghez, amelyben kérik, hogy kupagyőzelem esetén indulhassanak a nemzetközi kupában. Mint ismert tavasszal indulási jog átruházása történt a klub élén, így az UEFA rendelkezései alapján három évig nem indulhat egyik nemzetközi kupában sem az Újpest. Ennek az az oka, hogy a nemzetközi indulás egyik kitétele szerint az adott sportszervezetnek minimum hároméves tagsággal kell rendelkeznie hazája szövetségében, márpedig az Újpest FC-t működtető új kft. csak idén csatlakozott az MLSZ-hez. Amennyiben az UEFA rábólint a kérelemre, és az Újpest megnyeri a kupát, úgy van remény az indulásra, minden más esetben a Diósgyőr léphet ki az európai kupaporondra.

Azonban kérdéses a szereplés, hiszen több más klubbal együtt a Megyeri útiak sem kapták meg az NB I-es licencet sem, az MLSZ ugyanis hiánypótlásra kötelezte a klubot.

Gavalovits Sándor