Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern is bejelentkezett a Hamburg tehetségéért

A Hamburger SV a kiesés szélén áll, amennyiben szombaton nem tudják bebiztosítani a bennmaradást a nagyobb nevek biztosan távoznak, érdeklődőkből akad bőven.

t-online,de

Az előző szezonban még nem nagyon ismerte Németországban sem senki, a harmadosztályban futballozott a Karlsruher SC alkalmazásában. Nyáron csatlakozott a Hamburger SV együtteséhez, ahol egyből meghatározó tagja lett a csapatnak. Hakan Calhanoglu bemutatkozott a török válogatottban és európai top-klubok listáján szerepel.

Azt követően, hogy többek között olyan csapatokkal boronálták össze Calhanoglu nevét, mint a Liverpool, Manchester United, a Chelsea vagy a Bayer Leverkusen újabb jelentekzőről számol be a német sajtó. A ‘Bild’ értesülései szerint az FC Bayern München érdeklődött a Hamburgnál Calhanoglu megvételével kapcsolatban.

“Ilyen tárgyalásokat mi nem folytatunk. Nem akarjuk Hakant eladni, ő egy olyan játékos, akiben nagyon sok perspektíva van. Visszalépés lenne a klub számára, hogyha ilyen emberektől elválna.” – így a HSV vezetőségének elnöke, Carl-Edgar Jarchow.

A Bayern sportigazgatója, Matthias Sammer már évek óta figyeli a török-német középpályás teljesítményét. Calhanoglu első Bundesliga szezonjában 11 gólig jutott és további négy találat előkészítése fűződik a nevéhez. A remek rugótechnikával rendelkező 20 esztendős futballista a Hamburg kiesése esetén szinte biztosan távozna, bár szerződése még 2018 nyaráig érvényes. Piaci értékét 7 millió euróra taksálja a Transfermarkt.

Galeß