Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Diósgyőr: Nyolcezer néző a kupadöntőre, lengyel drukkerek a Fradi ellen

Rövid időn belül két rangadót játszanak a miskolciak. Előbb a bajnokságban a Ferencváros, majd a ligakupában a Videoton ellen. Ám már leginkább a Magyar Kupa fináléja tartja lázban Miskolcot.

boon.hu

A hét folyamán kiderült, mely két együttes játszik a Magyar Kupáért. A DVTK drukkerei nagy számban fogják magukat képviseltetni, ami garantálja a jó hangulatot. Minderről Kovács Zoltán, a borsodiak klubigazgatója beszélt a Nemzeti Sportnak. „Hát… Leginkább csak a határtalan optimizmusom, no és persze a csapatba vetett feltétlen hitem mondatta velem, hogy továbbjuthatunk.” – fogalmazott Kovács, hogy a visszavágó előtt adott volna-e esélyt a továbbjutásra a Debrecen ellen. Hozzáfűzte, hogy leginkább a cívisvárosban lőtt második gól, illetve a második meccs előtti hozzáállás táplálta leginkább az optimizmust. „Azzal nyugtatgattam magam, a Jóisten úgyis megírta már, minek kell történnie, legyen, aminek lennie kell.” – ezt már az ötperces ráadásban tapasztalt Loki-fölénnyel kapcsolatban tette hozzá a sportvezető. Felvetődött az a kérdés is, mi lesz a sorsa Kovácsnak, hiszen az Újpestnél kinevezendő sportigazgatói posztra benne gondolkodik a tulajdonos. Erre reagálva kijelentette, hogy most a DVTK-ért dolgozik, így egyelőre semmi alapja nincs a híreszteléseknek. „Ami pedig az esetleges újpesti szerepvállalásomat illeti, arról csak annyit mondhatok, a szerződésem Miskolchoz köt, június elsejéig egyedül a Diósgyőrre koncentrálok. Addig semmi más nem érdekel.”

Mint ahogy tudható, hogy a Magyar Kupában korábbi együttesével, az Újpesttel meccselnek majd a Puskás Stadionban. Kovács kérte a piros-fehérek újpesti kötődésű labdarúgóit, ne nyilatkozzanak, illetve szerinte a szurkolóknak köszönhetően remek hangulatban játszhatják majd az összecsapást. „Nem szeretnék ezzel a kérdéssel foglalkozni, és a volt újpesti játékosainknak, Barczi Dávidnak és Egerszegi Tamásnak is azt tanácsoltam, ne nyilatkozzanak erről, mert nem két-három emberről kell szólnia a döntőnek, hanem két jó csapatról, az edzők csatájáról, arról, hogy húszezer ember szurkolhat a futball ünnepén. Szerintem legalább nyolcezer diósgyőri drukker utazik el a Puskás-stadionba, és legalább annyi újpesti is. Azért dolgoztunk egész évben, hogy sikeresek legyünk, remélem, megnyerjük a Magyar Kupát. És ott van még, ugyebár, a Ligakupa-döntő is, illetve a bajnokságban is szeretnénk előkelő helyezést elérni.”

A Belchatów ultrái. – belchatowianie.pl

A Magyar Kupa döntőre május 25-én kerül sor a Puskás Stadionban. Ezzel kapcsolatos hír, hogy az eredetileg 20.3-ra kiírt összecsapást korábban rendezhetik, amennyiben az MLSZ rábólint a DVTK kérésére. A miskolciak a Puskás Stadionban egyeztettek, ahol felvetették, hogy a késői időpont miatt visszafelé már nincs vonat, illetve másnap sokaknak munkanap, így emiatt nem tudják a helyszínen biztatni csapatukat. A diósgyőriek azt kérik, hogy a mérkőzést lehetőleg szombaton, de legkésőbb vasárnap 19 órakor rendezzék meg.

A Fradi ellen lengyel szurkolók is erősítik a miskolciakat.

A Sandomierz ultrái. – ultrafanatic.pl

A miskolci ultrák az elmúlt években olyannyira szoros kapcsolatot alakítottak ki a GKS Belchatów és a Wisla Sandomierz drukkereivel, hogy a két lengyel klub szimpatizánsai télen már jártak hazánkban. Akkor egy jó hangulatú focitornán vettek részt, és a miskolci vezetők örömmel vették, hogy a Ferencváros ellenében csatlakoznának a népes DVTK táborhoz. A hír a klubházba is eljutott, a vezetőség saját költségen vásárolta meg a belépőket a Sandomierz és a Belchatów szurkolóinak. Összességében tehát garantált lesz a remek hangulat szombaton a Puskás stadionban.

Gavalovits Sándor