Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Légióssors: Nyáron válthat Lovrencsics, a válogatottba nem engedik el

Egyre feljebb lép a légiósok között Lovrencsics Gergő. A Lech Poznan magyar középpályásáért több ajánlatot is kapott a lengyel klub, így akár nyáron erősebb bajnokságba is igazolhat a korábbi pécsi és pápai futballista, akire Pintér Attila nem számíthat a dánok ellen, mert klubja nem engedi el.

Elképzelhető, hogy nyáron búcsút int Poznannak Lovrancsics Gergő. – extra-deal.eu

Több kulcsemberét is értékesítheti nyáron a lengyel élvonalban szereplő Lech Poznan, köztük Lovrencsics Gergőt. A klub alelnöke, Piotr Rutkowski egy lengyel portálnak nyilatkozva elmondta, hogy nem csak a magyar szélsőért vannak ajánlatok. „Érdekes ajánlatokat kaptunk Lukasz Teodorczykért és Lovrencsics Gergőért, komoly érdeklődés van irántuk.”

Lovrencsiccsel kapcsolatban a játékos fejlődését emeli ki az elöljáró. „Rengeteget fejlődött két év alatt a Lechnél, és most van az ideális korban. Ha távozni akar, nem akadályozzuk meg őt ebben, és segítünk neki megtalálni a megfelelő klubot. Hamarosan leülünk egyeztetni a menedzserével, és bízunk benne, hogy mindenki számára megfelelő döntés fog születni.”

A transfermarkt.de információi szerint a 100 ezer euróért szerződtetett magyar labdarúgó jelenleg a tízszeresét éri a 2012-es árának. A poznaniak büszkék, hogy két év alatt ilyen hatalmas fejlődést ért el náluk a magyar válogatott futballista. „Gergő esete jól mutatja, hogy milyen remek felderítőhálózatunk van. A játékosok számára vonzó ajánlatot kínálunk, hiszen itt fejlődhetnek a játékosok és felkészülhetnek rá, hogy egy erősebb bajnokságban is megállják a helyüket.” – tette hozzá Rutkowski.

A válogatott ezúttal nem számolhat a középpályással

Hamarosan – május 22-én – Dániával játszik barátságos meccset a magyar válogatott, és ugyan Pintér Attila nem hozott döntést, hogy kik vesznek részt a találkozón, az biztos, hogy Lovrencsics Gergőre nem számíthat. Klubja ugyanis nem engedi el. A lengyeleknél ugyanis zajlik a rájátszás, ahol fontos szerep hárul a jobblábas labdarúgóra. Ugyancsak megvétózta két finn légiósa – Kasper Hamalainen és Paulus Arajuuri – utazását, a északiak Csehország ellen lépnek pályára.

Annak azonban semmi akadálya, hogy a júniusi találkozókon – június 4-én Albánia, 7-én Kazahsztán ellen – ott legyen a keretben, addigra vége a lengyel felsőházi rájátszásnak.

Lukasz Teodorczyk és Karol Linetty ugyanakkor eltávozási engedélyt kapott a május 13-i, Németország elleni barátságos meccsre, pedig néhány nap múlva a Lechia Gdansk ellen lép pályára rangadón a Poznan.

Gavalovits Sándor