Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB 2014: Kimaradt a legértékesebb mexikói játékos, hazája keretéből!

Ugyan hivatalosan mindenféle nagyobb meglepetés nélkül történt meg a mexikóiak világbajnoki keretének ismertetése, valóban megsüvegelendő, hogy nem csak nálunk fordul elő, hogy olykor a legjobb játékosaink nem vállalják a válogatottságot.

www.yucatan.com.mx

Mexikó nemzeti együttese az elmúlt évtizedek egyik legszenvedősebb periódusának végére ér hamarosan. A közép-amerikai válogatott ugyanis pótselejtezőn volt kénytelen kiharcolni a világbajnoki részvételt, miután sokáig csak vergődött a CONCACAF-zónában. Sőt, voltak időszakok, mikor nem sokat adtak volna a szurkolók arra, hogy kedvenceik ott lesznek a brazíliai tornán.

Aztán a vérrel, és verítékkel kiharcolt pótvizsga már nem okozott nehézséget az „El Tri” számára, hiszen 9-3-as összesítéssel múltrák felül Új-Zéland legjobbjait, és váltották meg jegyeiket Brazíliába.

Miguel Herrera kapitány ma pedig bejelentette azt a 23-as névsort, amellyel ha minden jól megy, szeretne a VB-re utazni. Különösebb meglepetés nincs. A keretben hét légiós található, akik szinte egytől egyig meghatározó játékosok csapataikban is. Igaz, a hullámzó teljesítményre képes Javier Hernández beválogatása alighanem hazájában is kelt vitákat, bár vitathatatlanul az egyik legreményteljesebb mexikóiról van szó. Bizonyítási lehetőséget kaphat még a korábbi Barca nevelés, Giovani dos Santos is. Érdekességnek lehet felfogni, hogy a csapattal utazhat Dzsudzsák Balázs egykori eindhoveni csapattársa, Carlos Salcido is, aki már a 34. életévét tapossa.

Komoly hiányzó lesz azonban Carlos Vela, a Real Sociedad játékosa. A volt Arsenal támadót jelenleg a legértékesebb mexikóinak tartják, ám most éppen önkéntes száműzetését tölti a nemzeti együttestől. Ismerős?

Íme Mexikó 23-as VB-kerete:
Kapusok: Jesus Corona (Cruz Azul), Guillermo Ochoa (Ajaccio), Alfredo Talavera (Toluca)

Védők: Rafa Márquez (León), Diego Reyes (FC Porto), Miguel Layun (América), Paul Aguilar (América), Andrés Guardado (Bayer Leverkusen), Héctor Moreno (Espanyol), Francisco Rodríguez (América), Carlos Salcido (Tigres UANL)

Középpályások: Carlos Pena (León), Héctor Herrera (FC Porto), Isaac Brizuela (Toluca), Marco Fabián (Cruz Azul), Juan Carlos Medina (América), Luis Montes (León), José Juan Vázquez (León)

Támadók: Javier „Chicharito” Hernández (Manchester United), Giovani dos Santos (Villarreal), Raúl Jiménez (América), Alan Pulido (Tigres), Oribe Peralta (Santos Laguna).

Balogh József