Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Kiesett a Nürnberg és a Braunschweig, a bennmaradásért küzdhet a Hamburg

A német bajnokság idei utolsó, 34. fordulóját rendezték szombat délután, s a kiesőjelöltek addigi sorrendjében nem történt változás, így az Eintracht Braunschweig mellett a Nürnberg is – legalább egy idény erejéig – kénytelen elbúcsúzni az élvonalbeli küzdelmektől.

Rafael van der Vaart és társai az osztályozó kiharcolásának örülhetnek – 20min.ch

Bár a forduló előtt egy-egy pont választotta el egymástól a Nürnberget a Braunschweigtől, a Hamburgot pedig a Nürnbergtől, mivel egyik csapatnak sem voltak előzetesen komoly győzelmi reményei, a legjobb helyzetből a Hamburg várta a játéknapot. A Hoffenheim otthonába látogató Eintracht Braunschweignek pedig kizárólag győzelem esetén lehetett volna esélye a kiesés elkerülésére, ám a sinsheimiek annak ellenére sem adták olcsón a bőrüket, hogy számukra már nem bírt komolyabb téttel ez a mérkőzés. A hazaiak azonban sportszerűen voltak, s előbb Sebastian Rudy, Roberto Firmino és a 30 fős vb-keretbe bekerülő Kevin Volland révén gólt szereztek – s győzelmükkel kiejtették az újoncot.

A Szalai Ádámmal a kezdőcsapatban pályára lépő Schalke is magabiztosan gyűjtötte be a három pontot a Josip Drmic-csel kiálló Nürnberg ellen, s hiába tett meg mindent a pontszerzésért a svájci válogatott támadó és társai, végül bele kellett nyugodniuk a megváltoztathatatlanba: kiestek az élvonalból.

A harmadik kiesőjelölt, a Hamburg is idegenben zárta a bajnokságot, s riválisaihoz hasonlóan szintén vereséget szenvedett. A Bundesliga történetének egyetlen csapata azonban a HSV, amely még sosem esett ki az élvonalból és ezt a fantasztikus sorozatot folytathatják a kikötővárosiak, köszönhetően a braunschweigiek és nürnbergiek vereségének. Előtte azonban osztályozót kell játszaniuk a másodosztály harmadik helyezettjével. A Mainz ezzel a sikerrel El-selejtezős helyen végzett, ami igazán szép eredmény Thomas Tuchel legénységétől.

Berlinben játszotta utolsó bajnoki mérkőzését dortmundi színekben Robert Lewandowski és a Hertha fölényes legyőzésével egy időben – két góljának köszönhetően – gólkirályként hagyja el a Ruhr-vidékieket, s költözik Münchenbe.

A Huszti Szabolcsot a kezdő tizenegyben szerepeltető – és a 91. percig a pályán hagyó – hannoveriek gólzáporos győzelmet arattak a Freiburg ellen. A korábbi magyar válogatott középpályás egy fantasztikus szabadrúgásgóllal szerezte meg övéinek a vezetést a 45. percben.

Bundesliga, 34. forduló:

Hoffenheim – Eintracht Braunschweig: 3-1 (1-0).
Gólszerzők: Rudy (15.), Firmino (64.), Volland (70.), ill. Hochscheidt (88.).

Schalke – Nürnberg: 4-1 (2-0).
Gólszerzők: Matip (6.), Neustädter (45.), Draxler (75.), Obasi (92.), ill. Drmic (91.).

Mainz – Hamburger SV: 3-2 (1-1).
Gólszerzők: Soto (7.), Malli (65.), Okazaki (82.), ill. Lasogga (12.), Ilicevic (84.).

Hertha BSC – Borussia Dortmund: 0-4 (0-2).
Gólszerzők: Lewandowski (41., 80.), Jojic (44.), Mhitarjan (82.).

Hannover – Freiburg: 3-2 (1-0).
Gólszerzők: Huszti (45.), Rudnevs (65.), Prib (80.), ill. Schmid (50.), Zulechner (78.).

Budai Levente