Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Honvéd: A kereset visszavonva

Visszavonta a munkaügyi bíróságra beadott feljelentését a Honvéd, miután a védőjével szembeni ügy a FIFA elé került. Mint ismert a kispestiek azután nyújtották be jogorvoslati kérelmüket, hogy volt játékosuk Souleymane Tandia egyoldalúan felbontotta szerződését.

Vajon látjuk még az NB I-ben Souleymane Tandiát? – honvedfc.hu

Újabb fejezet nyílik a Tandia kontra Honvéd ügyben. Információk szerint ugyanis a kispesti klub visszavonta bírósági keresetét, melyben jogellenesnek tartották egykori játékosuk egyoldalú szerződésbontását, és 60 millió forintos kártérítést követeltek. Azonban a bíróság az első, kötelező egyeztetés után közös megegyezésre biztatta a feleket, akik között azonban továbbra is fennáll a nézeteltérés, ám a piros-feketék visszavonták a keresetet. Legalábbis ezt állítja dr. Visontai Csongor, a játékos jogi képviselője. Az ügyvéd jelezte, védence tehát jogszerűen bontott szerződést a XIX. kerületi klubbal, és szabadon igazolható.

A klub részéről viszont az a tájékoztatás érkezet, hogy Tandia ügye a FIFA előtt van, ezért vonták vissza a feljelentést, ebben az esetben pedig nem lehet arról beszélni, hogy szabad státuszú lenne a futballista. A felek most a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség döntésére várnak.

Arról is szó volt korábban, hogy a szenegáli védő Norvégiában folytatja, de a harmadosztályban szereplő Valdres-szel nem sikerült megegyezni, így csapat nélkül várja a lehetőségeket Tandia és a képviseletét ellátó AFCK menedzseriroda. Értesülések szerint itthonról a Ferencváros szívesen látná a belső védőként és védekező középpályásként is bevethető labdarúgót. „Tandia ügyében jelenleg két konkrét csapattal tárgyalunk, egy török élvonalbeli és egy francia másodosztályú gárdáról van szó – vázolta a helyzetet a Nemzeti Sportnak Németh László, az AFCK munkatársa. – Ha külföldön nem találunk neki megfelelő klubot, akkor szívesen visszajönne Magyarországra is. Ugyanakkor nemcsak a Ferencváros, hanem bármelyik olyan egylet szóba jöhet, amelynél a nemzetközi kupaszereplés a cél. Említhetném példaként a Győrt, a Diósgyőrt és az Újpestet is, sőt még a Honvédot sem zárnám ki teljesen. Ez utóbbi esetben természetesen előbb rendezni kellene minden, még fennálló vitás kérdést, de ha a klub is úgy akarja, akkor ez az ügy gyorsan lezárható. Tandia egyébként folyamatosan edzésben van, jövő héten utazik vissza Magyarországra.”

Gavalovits Sándor