Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magabiztos Loki siker – közel a bajnoki cím

Telt ház, húszezer néző és remek hangulat várta az Újpest vendégjátékát az új Nagyerdei Stadion első hivatalos mérkőzésén, melyen a DVSC végig uralva a találkozót diadalmaskodott.

Kulcsár Tamás a történelemkönyvekben. A támadó lőtte az első gólt az Új Nagyerdei stadionban. – nso.hu

Az éllovas Loki játékosai tudat alatt már kezükben érezhetik a bajnoki trófeát és nyakukban az érmeket, ugyanis az Újpest legyőzésével nagy lépést tettek a bajnokság megnyeréséhez. Az összecsapás elején felváltva forogtak veszélyben a kapuk, ám mintha a hazaiak kissé megilletődve kezdtek volna. Kabát, Proesmans, Tshibuabua, majd ismét Kabát tesztelte a Loki védők éberségét. Majd elkezdett éledezni a piros-fehér társaság is, Bódi elől kétszer is Ngawának kellett mentenie, néhány perc múlva aztán előbb Sidibe, majd Kulcsár szerezhetett volna vezetést, de Dmitrovic mindkétszer a helyén volt. A folytatásban is akadt lehetőség mindkét oldalon, mígnem szűk félóra elteltével megszerezte a vezetést a Debrecen. Mihelic futatta Korhutot, aki középre adott, de Dmitrovic lábbal még védeni tudott, ám Atón elment gyufáért, Juanan is lemaradt, a berobbanó Kulcsár pedig a hálóba lőtt. A második gólját is megszerezhette volna a hazai brigád, ám Mihelic beadását jó ütemben bokszolta ki Dmitrovic, ám szerencséjére Sidibe fejéről alig, de mellé ment a labda. A csapatok nem ültek le, és a félidő hajrájában Vasiljevic vágja be a Mészáros által pontosan elé csúsztatott labdát. A szünetre egállal vonultak tehát a csapatok. A második játékrészben némi fölényt harcolt ki az Újpest, a gólt mégis a cívisvárosiak szerezték. Rögtön a kezdés után Dmitrovic Antón fejére ütötte a játékszert, ami a spanyolról a saját kapujába pattant. Peches volt ennél a szituációnál a lila-fehér együttes. Ám a lila-fehérek nem adták olcsón a bőrüket, hiszen a hajráig jobbára az történt, amit Vignjevic edző eltervezett, ám a hajrában érkezett Vadnai, és bebiztosította a győzelmet. Bouadla beadását Máté sarkazta tovább, Juanan azonban éppen Vadnai elé tisztázott, aki tizennyolcról a bombázott a kapuba.

Matematikailag ugyan még nem bajnok a Loki, ám jövő héten bebiztosíthatja a hetediket a hajdúsági együttes. Az Újpest is megérdemli a dicséretet, mert hátrányban sem adták fel, csak a helyzeteket kihagyták, ami büntette magát.

DVSC – Újpest 3-1 (1-1)
g.: Kulcsár (27.), Antón (46., öngól), Vadnai (84.) ill.: Vasiljevic (37.)

Gavalovits Sándor