Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barca és a PSG megkezdte a tárgyalásokat a brazil(ok)ról

Egybehangzó spanyol lapértesülések szerint az FC Barcelona és a Paris-Saint Germain labdarúgócsapata megkezdte a tárgyalásokat Dani Alves Párizsba igazolásáról. A brazil jobbhátvéd valószínűsíthető eladása mellett a katalánok keresik a módját annak is, hogy miként lehetne a Alves honfitársát, a fiatal Marquinhost a Camp Nouba csábítani.

Dani Alves most éppen válogatott feladatainak tesz eleget; a VB után azonban távozhat a Barcától (veja.abril.com.br)

Bombaüzletre készül az FC Barcelona és a francia PSG csapata. A spanyol sportsajtó ugyanis tudni véli, hogy a két klub képviselői tárgyalóasztalhoz ültek egymással, hogy Dani Alves franciaországi szerződtetéséről egyeztessenek. A madridi székhelyű ‘AS’ sportnapilap szerint a Barca kész átengedni Dani Alvest a franciáknak, azonban a katalánok mindenképpen meg szeretnék találni a módját annak, hogy Alvessel ellentétben a PSG-s Marquinhos ellentétes utat járhasson be. A hírek szerint a Barce egyik legfőbb nyári kiszemeltje a párizsiak 20 esztendős brazil középhátvédje.

Az ‘AS‘-hez hasonlóan a katalán ‘El Mundo Deportivo‘ is arról ír, hogy Dani Alves minden jel szerint a francia fővárosba költözik majd a nyáron; a brazil jobbhátvéd honfitársa Marquinhos pedig az Alves-transzfer részeként – vagy fordítva: Alves lenne a Marquinhos-transzfer része, hiszen a PSG 32 millió eurót fizetett tavaly a 20 éves középhátvédért; Alves értéke pedig bőven 20 millió euró alá tehető – a Camp Nou-ban folytatja majd karrierjét. A két klub javában egyeztet egymással.

Mindenesetre a VB-re készülő Dani Alves sem feltétlen a barcelonai folytatásra készül, erről árulkodik a klasszis legutóbbi nyilatkozata. “A PSG? Egy hatalmas klub, és nekem mindig is a célom, hogy nagy klubokban futballozhassak. A párizsiaknak óriási ambícióiak vannak, én pedig nagyon szeretem a kihívásokat! Hogyha el kell hagynom a Barcelonát, akkor a PSG tökéletes választás lenne a számomra.” – Így Alves, akinek MI sem sok esélyt jósolunk a barcelonai folytatásra!

Nagy Ákos