Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Roma horvát szupertehetségét szerződtetheti a Leverkusen

Sajtóértesülések szerint könnyen előfordulhat, hogy a gyógyszergyáriak képesek lesznek megkaparintani az AS Roma védőjét, Tin Jedvajt.

Tin Jedvaj – asroma.it

A mindössze 18 esztendős középhátvéd a Dinamo Zagreb neveltje, s ahogy nevelőegyesületében, úgy a horvát válogatottnál is gyorsan halad előre a ranglétrán. Ez olyannyira igaz, hogy bár a felnőtt nemzeti csapatban egyelőre várat még magára a bemutatkozása, a zágrábiaknál így is fel tudta hívni magára a figyelmet, s ennek köszönhetően tavaly nyáron szerződtette is az AS Roma.

Jól mutatja, hogy a római vezérkar mennyire bízott Jedvaj képességeiben, hogy az akkor 750 ezer euróra taksált játékost ötmillió euróért szerződtették. Kevesebb, mint egy esztendő alatt el is érte ezt a piaci értéket a jobblábas futballista, aki a magunk mögött hagyott idényben hét mérkőzésen lépett pályára a „Farkasok” Primavera-csapatában, de két meccs erejéig szóhoz jutott a Serie A-ban is.

Most azonban elképzelhető, hogy ismét országot vált Jedvaj – aki immár horvát bajnoknak is mondhatja magát -, ugyanis a hírek szerint szívesen leigazolná őt a Bayer Leverkusen. Amennyiben Sascha Lewandowski gárdájában folytatja a karrierjét a nagy reménységnek kikiáltott hátvéd, elsősorban Ömer Toprakkal, Emir Spahic-csal és Philip Wollscheiddel kell felvennie a versenyt a kezdőcsapatba kerülésért. A leverkusenieknek azonban feltételezhetően nem lesz könnyű dolguk, ha valóban meg akarják szerezni Tin Jedvajt, hiszen jelenlegi szerződése 2018 nyaráig érvényes.

Budai Levente