Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Német gála, Reus megsérült – videó

A németek is lejátszották utolsó felkészülési meccsüket, de az öröm mellett bánat is érte a Nationalelfet, hiszen súlyosnak tetsző sérülést szenvedett Marco Reus.

Lukas Podolski: gól, három gólpassz – fotó: Reuters

Németország – Örményország 6-1
g.: Schürrle (52.), Podolski (71.), Höwedes (73.), Klose (76.), Götze (82., 89.) ill.: Mkhitaryan (63., 11-esből)

A szakértők szerint a világbajnoki címre esélyes németek Örményországot fogadták Mainzban, és ugyan kiütéses sikert arattak, ám az első játékrészben majdnem korán hátrányba kerültek a bátran futballozó örmények ellen. A harmadik percben a dortmundi Mkhitaryan vezetésével kis híján előnyhöz jutott a letámadó örmény válogatott, de nem estek kétségbe a hazaiak. Az első német lehetőségre alig negyedórát kellett ugyan várni, de ekkor Reus kapuson átjutó labdáját még a gólvonal elől mentették a vendégek, majd Müller hatalmas ziccert puskázott el lyukat rúgva. Nem sokkal később Reus lövését védte Berezovskiy kapus, hogy aztán a dortmundi középpályásnak idő előtt véget érjen a találkozó.

A lefújás előtti pillanatokban, egy ártalmatlan szituációban – a kezdőkörben akarta megszerezni, még inkább megtolni a labdát, amit az örmény védő éppen elrúgni akart, de az elé belépő német vádliját találta el, akinek saját maga alá fordult a bokája a kezdőkörben akarta megszerezni, még inkább megtolni a labdát, amit az örmény védő éppen elrúgni akart, de az elé belépő német vádliját találta el, akinek saját maga alá fordult a bokája – megsérült, és ketten támogatták az öltözőbe. Helyét az a Lukas Podolski vette át, aki éppen napra pontosan tíz éve a magyar válogatott elleni 2-0-s vereség alkalmával debütált. Ez volt a 114. válogatott szereplése az Arenal csatárának.

Érzékeny veszteség: Marco Reus bokasérüléssel dőlt ki. – fotó: Reuters

Fordulás után Schürrle megszerezte a vezetést, remek mozdulattal kapuba juttatva a játékszert. Majd Özil döngette meg a kapufát egy örmény helyzet után, de tíz perccel később már nem maradt el az egalizálás. Großkreutz hozott össze tizenegyest a vendégeknek, akik Mkhitaryan révén bevették Weidenfeller kapuját. Ám nyolc perccel később Özil tálalt Podolski elé, aki nem hibázott, újabb két perccel később Höwedes, majd hárommal Klose is betalált minden kérdést eldöntve. A Lazio csatára fejjel talált be, így megszerezve válogatottbeli hatvankilencedik gólját, amivel megelőzte Gerd Müllert a vonatkozó lista élén. A hajrában aztán Götze villant kétszer, így téve kiütésessé a győzelmet. Podolski gólja mellé három gólpasszal jelentkezett.

Gavalovits Sándor