Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A “szupertehetség” is marad Bilbaoban!

Az Athletic Bilbao bejelentette, hogy 20 éves tehetsége, a francia Aymeric Laporte 2018-ig új szerződést írt alá a csapattal. A játékos kivásárlási ára 36 millió euróról 42 millióra ugrott fel.

insidespanishfootball.com

Mikel San José és Iker Muniain után újabb örömhírről értesülhettek az Atheltic Bilbao szurkolói.

A baszk klub ugyanis bejelentette, hogy a Barcelona és a Bayern München által körbeudvarolt, óriási jövő előtt álló középhátvéd, Aymeric Laporte aláírta új szerződését, amely 2018-ig szól Baszkföldön.

A történet azért érdekes, mivel Laporte 2013 végén már aláírt egy szerződéshosszabbítást klubjával, ám fél év alatt a játékosért komoly érdeklődést mutatott a Bayern München és a Barcelona is. A Bilbao vezetősége pedig biztosra ment. A háttérben már hetek óta folytak az egyeztetések, Laprote pedig végül el is fogadta a kedvezőbb feltételekkel bíró újabb kontraktust.

A “szuper-tehetséges” francia, ám baszk felmenőkkel büszkélkedő játékos maradásával természetesen a Bilbao is jól járt, mind szakmailag, mind pedig anyagilag: Laporte kivásárlási ára 36-ról 42 millió euróra emelkedett; ami egy 20 éves játékos esetében irdatlanul magas összeg. Ennyit nehéz elhinni, hogy még a leggazdagabb klubok is megadnának a középhátvédért.

Nagy Ákos