Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Profi szerződést kötött ifjú tehetségével a HSV

A bundesliga.de beszámolója szerint hároméves kontraktus köttetett a hamburgi vezérkar és az eddig is a kikötővárosiakat szolgáló Matti Steinmann között.

Matti Steinmann – abendblatt.de

A finn származású, de hamburgi születésű, 19 éves játékos olyan kiscsapatokban ismerkedett a labdarúgással, mint a Bargteheide és a Reinfeld, mielőtt 2010 nyarán szülővárosa utánpótlás-együtteséhez igazolt volna. A jelenleg százötvenezer euróra taksált védekező középpályás azóta U15-ös, U16-os és U17-es válogatottnak is vallhatta magát, s 2012-ben bemutatkozhatott a Hamburg második csapatában. Ami az idei szezonbeli szereplését illeti, Steinmann tizennégy alkalommal lépett pályára a tartalékok között, s tízszer az utánpótlás-csapatok számára rendezett bajnokságban jutott szóhoz, s ezeken az összecsapásokon két gólig és egy gólpasszig jutott.

A hosszú távú elköteleződést követően érthetően elégedetten nyilatkozott a bundesliga.de oldalnak a Hamburg sportigazgatója, Oliver Kreuzer: „Matti egy fiatal hamburgi, aki igazi karakter és komoly perspektíva van benne, s Mirko Slomka vezetőedző sokat segíthet az ő további fejlődése érdekében. Hiszem, hogy a következő idényben megteszi a következő lépést és boldoggá tesz bennünket a mostani szerződés-hosszabbítással.”– fogalmazott Oliver Kreuzer.

Budai Levente