Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Mégis marad a kulcsember! – Hivatalos

Az FC Barcelona hivatalosan bejelentette, hogy a klub és Javier Mascherano közös megegyezéssel meghosszabbította a játékos szerződését. Az argentin klasszis 2018-ig kötelezte el magát a katalánokhoz; a játékos kivásárlási ára 100 millió euróra rúg.

express.co.uk

Javier Mascherano-t habár sokan biztosra vették, hogy a nyáron távozik majd a Camp Nou-ból, az argentin klasszis mégis aláírta új szerződését. Mascherano-t leginkább korábbi edzője, Rafa Benítez hívta volna Nápolyba, azonban a hazája válogatottjával a hamarosan kezdődő brazíliai világbajnokságra készülő védekező specialista aláírta új szerződését a Barcával.

Mascherano eredeti kontraktusa 2016-ig szólt volna a katalán fővárosban. A 30. születésnapját a mai napon ünneplő játékos az új szerződés értelmében 2018-ig a Barca labdarúgója, ám egy lehetséges opció szerint közös megegyezéssel további 1 évvel meghosszabbítható a kontraktus. Jó spanyol módi szerint Mascherano esetében is igen komoly kivásárlási árat szabott meg a Barcelona: pontosan 100 millió eurót!

Mascherano megtartásához Luis Enrique, a barca új menedzsere ragaszkodott, így az argentinra feltehetőleg a jövőben is fontos szerep vár a katalánoknál.

Nagy Ákos