Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: Krakkóból igazolt lengyel U-válogatottat a Fradi

Lengyel utánpótlás-válogatott védőt igazolt a Ferencváros a huszonegy esztendős Michal Nalepa személyében.

fradi.hu

A fradi.hu tájékoztatása szerint 189 centiméter magas belső védő három teljes szezont húzott le a lengyel élvonalban.
„A remek fizikai adottságokkal rendelkező Nalepa 2007-ben került a Wisla Kraków utánpótlásába, ahol 17 esztendősen megkapta első profi szerződését. Nalepa az első szezonjában közel 30 mérkőzésen viselhette a Wisla mezét az ifjúsági ligában. A krakkói csapat ezt követően a felnőttek között erősítette meg a fiatal játékost, aki így a következő két idényben egyaránt kölcsönben szerepelt. A fiatal labdarúgó előbb a Ruch Radzionkówhoz, majd a Niecieczához került, mindkét együttesben alapemberként számítottak rá.

Nalepa 2013-ban ismét visszakerült nevelőegyesületéhez, és a lengyel élvonalban is bizonyította, hogy rendkívül tehetséges futballista, aki a legjobb csatárokat is képes megállítani: a mögöttünk hagyott idényben 16 bajnoki és két kupamérkőzésen lépett pályára a Wislában. A krakkói gárdával a lengyel bajnokság ötödik helyén végeztek.

A 21 éves kora ellenére már három teljes felnőtt szezont maga mögött tudó Nalepa egészen az U16-os korosztálytól kezdve tagja volt a lengyel utánpótlás válogatottaknak, tehát az U17-es, az U18-as, az U19-es, és az U20-as nemzeti csapatnak is alapembere volt. Új igazolásunk igazi vezéregyéniség, hiszen az U17-es, és az U19-es válogatottnak is a csapatkapitánya volt.” – mutatta be Nalepát a klub honlapja.

Névjegy
Név: Michal Nalepa
Születési idő, hely: 1993. január 22., Chrzanów
Magasság: 189 centiméter
Poszt: védő
Korábbi klubjai: Wisla Kraków II (2010/11), Ruch Radzionków (2011/12 – kölcsönben), Nieciecza (2012/13 – kölcsönben), Wisla Kraków (2013/14)

Nalepa a FradiMédiának adott nyilatkozatában magyarul köszönt be: Hajrá Fradi!

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Ferencvároshoz szerződtem. Tisztában vagyok vele, hogy a Fradi Magyarország legnagyobb klubja, ezért kiváló érzés, hogy a jövőben segíthetem a csapatot. Természetesen az FTC fanatikus szurkolótáborát is ismerem, így alig várom már, hogy pályára lépjek és bizonyítsak nekik.

Az erősségeim közül a fejjátékomat emelném ki. Szeretem, ha uralom a légteret. A bajnokságban egyértelmű, hogy a dobogó legfelső foka a cél, de óriási motiváció az is, hogy az Európa ligában is szerepelhetek. Szeretnék abban a sorozatban is minél tovább jutni a Fradival.” – mondta a lengyel hátvéd.

Gavalovits Sándor