Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB 2014: Reus helyén ‘Mr. Ismeretlen’ a németeknél

Az Örményország ellen 6:1-re megnyert találkozónak egy nagy áldozata is volt Marco Reus személyében, a Nationalelf kiválósága kénytelen otthon maradni.

Marco Reus lemarad a VB-ről… – rp-online.de

Röviddel az első félidő lefújása előtt sérült meg a német válogatott támadója, Marco Reus. A Borussia Dortmund sztárja bokaszalag szakadást szenvedett el, a Világbajnokságon így nem számolhat vele Joachim Löw szövetségi kapitány. “Valójában nem is tudom, hogyan tudnám szavakba foglalni, amit érzek. Egy álom ért véget egyik másodpercről a másikra.” – mondta elkeseredetten Reus.

De kit jelölt a Nationalelf keretébe Löw? Óriási meglepetésre nem a már haza utazó Reus pozíciójába hozott pótlást a szakember, hanem a védelembe kerül a friss ember. “Épp úton voltam hazafelé, amikor a szövetségi kapitány hívott.”

Skhodran Mustafi. A név, amely még Németországban is csak értetlen arcokkal találkozik. A 22 esztendős fiatalember Olaszországban légióskodik, a Sampdoria alkamazásában áll. Mustafi albán szülők gyerekeként látta meg a napvilágot Bad Hersfeld városában.

Skhodran Mustafi – tagesspiegel.de

Mustafi pályafutását a Hamburger SV akadémiáján kezdte meg, majd az FC Evertonba igazolt 17 évesen, ahol három szezont húzott le. 2012-ben sszerződtette a Sampdoria, ahol sikerült kiharcolnia a feljutást a csapattal, majd idén a Seria A-ban remek teljesítménnyel vált meghatározó játékossá. “Olaszországban már a szurkolók egyik kedvencei közé tartozom, Németországban pedig én vagyok a Mr. Ismeretlen.”

Miért jelölt Löw középső védőt egy támadó helyére? Reus helyén olyan játékosokra számíthat a szövetségi kapitány, mint Mesut Özil, Julian Draxler, Toni Kroos, Lukas Podolski vagy André Schürrle. A védelem jobb oldalán azonban Jérome Boateng fog játszani, Philipp Lahm kerülhet a középpályára. A védelem közepére tehát ráfért az erősítés.

“Sajnálom Marco-t, de természetesen örülök, hogy kimehetek.” – így Mustafi. A német válogatott egyébként vasárnap érkezett meg Brazíliába.

Galeß