Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Mérlegen a szezon – 4. rész: 1. FC Femina

Egy hete ért véget a női élvonal, nyolcrészes sorozatunkban bemutatjuk a csapatok szereplését, segítségül hívva a számokat is. A negyedik részben a Femina együttesével foglalkozunk.

fotó: facebook.com/fc.femina

Nem volt könnyű szezonja a rákospalotai csapatnak, hiszen a szezon során félcsapatnyi hiányzót kellett pótolnia Herczku Istvánnak, leginkább sérülések miatt volt gondban a Femina vezetőedzője, de a bajnokság eredményeit és a mutatott játékot nézve megállapítható, hogy sikerrel tette. Ugyan a bajnokság elején hullámzó volt a teljesítmény, ám novembertől a szezon zárásáig egyetlen kudarc sem csúszott be. Ezen időszak alatt mindössze a palotai hölgyek mondhatják el magukról, hogy közel fél éven át nem kapott ki a csapat, ami nagyszó, hiszen a mezőnyben játékosállományát tekintve nem a legerősebb együttes a Femina, mégis mentálisan és fizikálisan is jól felkészített közösség alakult ki. Kiugróan nagy különbségű vereséget mindössze két csapattól szenvedett el a piros-fehér alakulat. A Viktóriától hazai környezetben négy nulla, az MTK ellen oda-vissza 5-1 volt az eredmény, ám a többiek ellen minimálisan három gólt engedett. A győzelmeket sem mérték tucatnyi góllal, ez leginkább a helyzetkihasználásnak tudható be, miután több mérkőzésen is volt négy-öt tiszta gólhelyzete a csapatnak, ám valami miatt ezeket nem értékesítették a palotai támadók. A legnagyobb különbségű győzelmet a Kispest otthonában érték el Zólyomi Rebekáék még az alapszakasz harmadik fordulójában.

Ami a keretet illeti, ősszel Hegyi Szilvia hiányzott, míg Mátra Borbála az első három fordulóban nem állhatott rendelkezésre, majd az ősz második felére Sándor Zita is kidőlt a sorból, így az amúgy is szűk keret még inkább vékonyodott. Tavaszra több új, illetve régi-új futballistával erősítettek Rákospalotán, kapusposztra ketten is jöttek, miután Mátra Borbála egy szerencsétlen sérülés okán egész tavaszra harcképtelenné vált, azonban helyettesei, Oravecz Petra és Molnár Eszter megoldották a posztot. Támadószekcióba Tasnádi Rita tért vissza, de Balogh Nikolett és Folk Zsuzsanna is érkezett, valamint a védelembe Gyöngyösi Réka az MTK-tól került Palotára. Ugyanakkor távozott Csányi Diána, aki éppen a címvédőhöz igazolt, és szezon végén bajnok és kupagyőztes lett. Sándor Zita az NB II-es Dorogi Diófához, Zvara Tímea pedig Kispestre került, nos a két futballista ellentétes utat járt be, mert amíg Sándor feljutott, addig Zvara kiesett tavaszi együttesével. Ám a gondok sokasodni látszottak Ködmön Kinga és Garamvölgyi Nikolett kiválásával, de ezt is elbírta a közösség, így végül az Újpest felett aratott kettős győzelem az ötödik helyre volt jó. A rájátszásban két kivétellel minden találkozón begyűjtötte a három pontot Herczku István csapata, ami jó előjel a következő bajnokság előtt, ugyanis nem titkolt célja a rákospalotaiaknak, hogy a felsőházba jussanak.

A számok nyelvén a Femina szereplése:
Az alapszakaszban tizennégy bajnokin három siker mellett öt döntetlent tett hozzá a csapat, és hatszor volt kénytelen fejet hajtani ellenfele előtt a palotai hölgysereg. A rájátszásban az első három fordulóban egyaránt a hajrában tudott pontot menteni, vagy győztes találatot bevinni az együttes.

Az alapszakaszban:
14 meccs 3 győzelem, 5 döntetlen, 6 vereség, 19-28-as gólkülönbség, 14 pont

A rájátszásban:
6 meccs 4 győzelem, 2 döntetlen, 0 vereség, 12-6-os gólkülönbség, 14 pont

A helyosztón:
2 meccs2 győzelem, 0 döntetlen, 0 vereség 7-2-es gólkülönbség

Leghosszabb veretlenségi sorozat:
Az alapszakaszban:
3 mérkőzés (3-5. forduló, 12-14. forduló)

A rájátszásban:
6 mérkőzés (1-6. forduló)

A helyosztón:
2 mérkőzés

Leghosszabb nyeretlenségi sorozat:
Az alapszakaszban:
4 mérkőzés (11-14. forduló)

A házi góllista:
6 gólos: Szeitl Szilvia, Zólyomi Rebeka
4 gólos: Kanta Krisztina, Beke Adrienn, Horváth Hanna
3 gólos: Tasnádi Rita, Balogh Nikolett
2 gólos: Folk Zsuzsanna
1 gólos: Garamvölgyi Nikolett, Ködmön Kinga, Csányi Diána, Hegyi Szilvia, Bernhardt Bernadett

A sorozat eddigi részei:
1. rész: Budapest Honvéd
2- rész: Szegedi AK
3. rész: UTE Profisport

Következik: Viktória-Trend Optika Szombathely

Gavalovits Sándor