Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Ancelotti felkészült csatára távozására

Carlo Ancelotti a spanyol ‘Marca’ sportnapilapnak elmondta, hogy a Real Madrid fiatal és roppant tehetséges csatára Alvaro Morata a nyáron elhagyja majd a spanyol fővárost.

A nyári felkészülést már elképzelhető, hogy nem Ancelotti (jobbra) keze alatt kezdi Morata (ecodiario.eleconomista.es)

A spanyol sportsajtóban már korábban megszellőztették Alvaro Morata madridi távozását. A spanyol U 21-es válogatott támadó fejlődése érdekében rendszeres játéklehetőséghez szeretne jutni, és ahogy azt már ő maga is elmondta, hogyha ez a blancóknál nem valósul meg, akkor fájó szívvel, de távozni fog a csapattól.

Carlo Ancelotti a madridi ‘Marca‘-nak elmondta, hogy nem szívesen engedné el egyik játékosát sem a nyáron; ennek ellenére Morata távozása elé a játékos érdekeit nézve úgy érzi, hogy nem gördíthet akadályt.

“Morata roppant tehetséges csatár, nagy jövő előtt áll. Megértem Őt, hogy rendszeresen szeretne játszani. Annak örülnék a legjobban, hogyha még egy évet kivárna a Real Madridnál, és megnéznénk, hogyan alakulna majd a következő szezon. Hogyha mégis úgy dönt, hogy távozik, el kell, hogy engedjük őt. Utóbbi esetben új játékost kell majd igazolnunk a helyére, aki hasonló kvalitásokkal bír mint Morata, ráadásul fiatal is.” – így Ancelotti a ‘Marca‘-nak

Az olasz szakvezető még hozzátette, hogy a Real jelenlegi keretét – Moratával vagy nélküle – már most versenyképesnek tartja a következő szezonra nézve, és semmiképpen sem fog essztelen költekezésekbe fogni csak azért, hogy egy újabb sztárjátékosa legyen a blancóknak.

Nagy Ákos