Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mertens duplájával továbbra is első a Napoli – videóval

Mivel a Juventus 2-0-ra felülmúlta a Chievót, a Napolinak győznie kell ahhoz, hogy visszavegyék első helyüket a tabellán. Ehhez minden esélyük megvan, hiszen a Bologna nincs jó formában.

Hiába szerzett vezetést a Bologna (Fotó: twitter.com)

1. félidő: Alig, hogy leültem máris elkezdhettem gépelni, hiszen a Bologna huszonöt másodperc elteltével vezetéshez jutott. A középkezdés után, a vendégek azonnal rohantak az ellenfél kapujához, majd Di Francesco beadását követően, Palacio fejelt a kapuba (1-0). Hozzátenném, a gyors gólhoz kellett Koulibaly óriási hibája is. Az egyenlítésre nem kellett sokáig várni. Az 5. percben szögletet végezhetett el a Napoli, amit Mbaye szerencsétlen módon gólra váltott (1-1). Bár a hazaiak aktívabbak maradtak, a Bolognának is megvoltak a maguk helyzetei. Palacio többször is közel járt a duplázáshoz, ám a védők rendre odaértek az utolsó pillanatban. Tíz perccel az első félidő vége előtt, újabb izgalmak következtek. Callejón Masina mellett próbált elmenni, de az olasz bekk kicsit meghúzta ellenfele mezét. A hazaiak tizenegyest kaptak, amit Mertens értékesíteni tudott (2-1)

2. félidő: Közel tizenöt percig nem történt semmi, majd egy labdaszerzés után Mertens tekert a kapuba (3-1). A gól után teljesen hitehagyottá vált a Bologna. Az utolsó perceket nyugodtan, az ellenfél kapuja előtt töltötte a Napoli, várva a játékvezető hármas sípszavát. A 89. percben azért alaposan megizzasztották Reinát, de a spanyol kapus eszén nehéz túljárni. A vége 3-1, továbbra is első az égszínkék csapat.

Napoli – Bologna 3-1 (2-1)
Helyszín: Stadio San Paolo; Vezette: Paolo Silvio Mazzoleni
Gólszerzők: Mbaye (ög. 5.), Mertens (36., 59.)- ill. – Palacio (1.)
Sárga: – ill. – Masina (36.), De Maio (76.)
Kiállítás: – ill. –

Napoli: Reina – Hysaj, Chiriches, Koulibaly, Rui – Loureiro, Jorginho (Diawara 74.), Hamsik (Zieliński 66.) – Callejón, Mertens, Insigne (Rog 80.). Vezetőedző: Maurizio Sarri

Bologna: Mirante – Masina, Helander, De Maio, Mbaye – Pulgar, Poli (Donsah 82.), Palacio (Destro 73.) , Dzemaili, Verdi (Krejčí 5.) – Di Francesco. Vezetőedző: Roberto Donadoni

A mérkőzés összefoglalója:

https://youtu.be/1PL08VeLUMs

Crotone – Cagliari

A Crotone és a Cagliari a kiesés ellen küzd, így ez a csata mindkét klubnak meghatározó. Bár a vendégek kezdtek jobban, a 29. percben a Crotone szerezte meg a vezetést, miután Trotta magabiztosan értékesítette a büntetőt. Tovább nehezítette a Cagliari dolgát, hogy Pisacane kiállíttatta magát a 47. percben. Ez mégsem okozott gondot, hiszen az első félidő vége előtt Cigarini szabadrúgásból egyenlített. Az 54. minutumban Martella lövését a Cagliari kapusa bravúrral védte. Öt perccel később Benali hiába talált a kapuba, a bíró les miatt nem adta meg. Az utolsó pillanatokban nem maradt el a dráma. A 92. percben Federico Ceccherini ugyan gólt szerzett a Cagliari ellen, a videóbíró megnézése után a játékvezető érvénytelenítette a találatot, így a vége 1-1.

Fiorentina Verona

A Fiorentina az egész első játékrészben jobban játszott ellenfelénél, azonban a Verona összehozott egy parádés tíz percet. A 11. percben Romulo adta be a lasztit, amit Vukovic tíz méterről a kapuba fejelt. Pár pillanattal később Matos passzát értékesítette Kean. Bár akadtak lehetőségek a másik oldalon is, ezekkel nem tudtak élni. A második játékrész elején hiába jutottak kapufáig a hazaiak, egy gyönyörű akció után Kean a léc alá vágta a játékszert. Pár perccel később Gil Dias találatával szépíteni tudott a Fiorentina. Nem örülhettek sokáig, mivel Ferrari újra háromgólosra növelte csapata előnyét. A Fiorentinának semmi sem jött össze, ugyanis Badelj közvetlen közelről csak a felső lécet találta el. Még Gil Dias és Saponara sem tudott gólt szerezni. Óriási meglepetésre maradt az 1-4.

Torino Benevento

Bár a Benevento az utolsó helyen áll, mégsem lehet teljesen nyugodt a Torino, mivel az utolsó néhány találkozójukon jó teljesítményt nyújtottak. Ennek ellenére ezt a meccset borzasztóan kezdték. Rögtön a 3. percben vezetéshez jutottak a hazaiak Falque fejese után. Fél órával később még nehezebb helyzetbe került a Benevento. Kapusuk, Vid Belec, szörnyű belépőjét követően piros lapot kapott. Az első játékrész végén még M’Baye és Joel Obi is betalált, így 3-0-val vonultak öltözőbe a csapatok. A második játékrészben is uralta a meccset a Torino. Kevés helyzet híján, azonban több gól nem született.

Genoa Udinese

A Genoa és az Udinese is kikapott az utolsó meccsén, így mindkét csapat célja a javítás volt. Az első helyzetet De Paul alakította ki, de lövését magabiztosan hárította a kapus. Túl sok minden nem történt az első félidőben, maradt a 0-0. A második játékrész eleje is eseménytelenül telt. Aztán a 62. percben Behrami kapásgóljával megtörte a csendet. Három perccel később Samir óriási butaságot csinált amiért a bíró kiállította őt. A Genoa hiába birtokolta többet a labdát, csupán egy keresztlécig jutottak Galabinov által.

Mihók Richárd